Ayurveda in kerala van India

Share Tweet Pin it

Online sinds: 07 november 2012 om 16:57

Ik vertel je verhalen. Geloof me!

Online sinds: 13 oktober 2012 om 20:06

Leef eerlijk - leef zonder angst

Online sinds: 01 mei 2013 om 15:18

Online sinds: 1 januari om 2:00

Online sinds: 07 november 2012 om 16:57

Ik vertel je verhalen. Geloof me!

Online sinds: 1 januari om 2:00

Online sinds: 07 november 2012 om 16:57

Ik vertel je verhalen. Geloof me!

Online sinds: 01 mei 2013 om 15:18

Online sinds: 13 oktober 2012 om 20:06

Leef eerlijk - leef zonder angst

Online sinds: 04 december om 08:40 uur

"Ja maar nee maar ja"

Online sinds: 1 januari om 2:00

Online sinds: 13 oktober 2012 om 20:06

Leef eerlijk - leef zonder angst

Online sinds: 1 januari om 2:00

Online sinds: 1 januari om 2:00

Online sinds: 13 oktober 2012 om 20:06

Leef eerlijk - leef zonder angst

Online sinds: 30 november 2013 om 09:23 uur

Namaste!
Ja, in Kerala zijn goede Ayurveda, dit is de smidse van Ayurveda.
India is een land van persoonlijk contact, voor iedereen zal de prijs verschillend zijn voor beide procedures en voor het bestuderen van Ayurveda. Veel Indiërs spreken 3-6 talen, waaronder Hindi.

Beoordelingen over de centra van Ayurveda

Wij brengen uw feedback naar onze klanten over Ayurvedische centra en resorts.

Toen we onze klanten vroegen om in Ayurvedische resorts en klinieken te verblijven, probeerden we van hen alles te leren: indrukken van het resort, service, behandeling, voeding. Het was belangrijk voor ons om alles te horen - plussen en minnen.

Vladimir, Minsk Juni 2016

procedures, maaltijden, accommodatie - - Als we allemaal "zichtbaar" onderdelen van mijn verblijf dr Franklin Panchakarma evalueren kunt u veilig zet een "goede" Maar, als ze worden beoordeeld als "medische instelling" (of zoals ze zichzelf noemen - Instituut voor Panchakarma) is meer dan "bevredigend "ik kan niet leveren. Te veel tekortkomingen. Meer informatie

Katerina, Moskou December 2015 - januari 2016

In Raja Island is het zinvol om te gaan als je niet alleen wilt ontspannen, maar ook om je gezondheid te verbeteren, omdat het medische deel van het proces hier zeer grondig wordt gepresenteerd. Meer informatie

Tatiana, Minsk Maart 2016

Ik heb niet gehaast om deze recensie te schrijven. "Wrong" blogger Tanya verkiest om dergelijke berichten niet op wielen, wanneer veel verbloemd euforie, en na een tijd waarin alle te veel een zaak van het sediment, en het hoofd en het lichaam blijft enige wat echt opmerkelijk. Als het over is, natuurlijk. Meer informatie

Diary of panchakarmy: De dag was chaotisch en feitenonderzoek. Ik kwam om 6 uur naar de Rajah Beach-kliniek. Moe, opgezwollen van vliegen en honger. Ze begroetten me hartelijk en brachten me naar mijn kamer. Meer informatie

Vladimir, stad van Minsk Juni 2015

Bij het plannen van mijn volgende reis naar Ayurveda in Kerala heb ik verschillende doelen gesteld. Ten eerste om een ​​kwalitatieve behandelingskuur te halen. Ten tweede, doe het op een nieuwe plek, dat wil zeggen, zie een nieuw ayurvedisch resort. Meer informatie

Tatiana, Minsk Augustus-september 2015

Ze hebben me heel zorgvuldig en hartelijk ontmoet in Travancore. Artsen volledig doordrenkt met mijn staat van lichaam en geest en voorgeschreven uitstekende procedures en medicijnen. Met uitzondering van, misschien, een. Meer informatie

Mikhail en Galina Mogilev September 2014

De nacht leek de lokale Indische lucht comfortabeler dan die van Arabier, maar de luchtvochtigheid is heel hoog. Enigszins in de war bij het in ontvangst nemen van de bagage (ik was het over het algemeen vergeten, nadat ik het in Domodedovo had geplaatst - we hebben het niet gedaan), maar snel genoeg georiënteerd. En nu verlaten we de luchthaven met airconditioning in de warme en vochtige atmosfeer van Kerala. Meer informatie

Galina en Mikhail Mogilev September 2014

Alles ging geweldig. Nu adviseer ik mijn dochter om naar Travancore te gaan. Alles was zo goed dat ik zelfs huilde toen we weggingen, nooit zoveel aandacht aan mij besteedde, zelfs mijn familie niet. Speciale dank, Nilam. Omdat Neelam het hart van het resort is. Meer informatie

Natalia, Moskou Mei 2015

Ik ben heel blij. Ten eerste, toen de dokter naar mijn verzoeken luisterde. Ik heb geen overgewicht, maar toch wilde ik 3 kilo afvallen. Meer informatie

Vladimir, stad van Minsk Juni 2014

Naar mijn mening is de strijd met verleidingen het belangrijkste MINUS-verblijf in Somatheeram. resort medewerkers proberen om de klant te behagen gaat naar de vele concessies, uitgaande van de mogelijkheid om vlees te eten en eindigend met de vervanging niet geliefd procedures aangenamer. Meer informatie

Elena, Minsk Mei 2014

Somatheeram heeft zo'n eerlijke en zeer serieuze benadering van de behandeling. Maar het territorium van de Somatrists verschilt van het tweede resort - de tweeling Manaltheeram. Meer informatie

Tatiana Moskou Maart 2014

Met die verzoeken en met de intenties waarmee ik naar Somatheeram ging - ik deed alles. Somatheeram is een spahotel met een goede behandeling.. Meer

Irina Moskou Augustus 2013

De artsen luisterden naar me, ze vroegen allemaal: "Waarom heb je voor dit programma gekozen?" Waarvoor? Wat zit je dwars? Plus, aan mijn Panchakarma-programma, zonder enige vragen, kreeg ik een aanvullende behandeling, verschillende tabletten, procedures, lotions, oliën - alsjeblieft. Meer informatie

Natalia, Minsk april-mei 2012

In Somatheeram was dit mijn eerste plek waar ik rust kreeg - echt rusten. Ik heb net uitgerust. Hier heb ik een bepaald ritme van het leven, sommigen, je kunt onthechting zeggen. In de ochtend was er meditatie, vervolgens ontbijt, ontspanning, yoga, toen ging ik lunchen, daarna twee uur rust, daarna de procedure, opnieuw rusten, eten. En hoe zou de dag voorbij gaan. En het was heel goed. Meer informatie

Nadezhda, Almaty, Kazachstan Februari 2012

Kracht is geweldig, de service is gewoon klasse! Het grondgebied is buitengewoon mooi. Artsen en therapeuten - alles was in orde. Meer informatie

Elena, stad Ust-Kamenogorsk, Kazachstan Februari 2012

Ik vond alles heel leuk. Het grondgebied van het resort is erg mooi, eten - heel veel! Met vertalers waren er geen problemen. Iets opgepompt de kwaliteit van massages. Meer informatie

Elena en Gulnara, Moskou juni 2012

In Betside is gewoon een prachtig landschap. Ik heb nog nooit zo'n landschap gezien waar dan ook. Het was een combinatie van goed verzorgde territoria en dieren in het wild. Ik vond het echt leuk. Ik leefde in een atmosfeer van ruimte. Er was een gevoel dat ik op een hoge rots stond en het maakte indruk op mij. Meer informatie

Irina en Vladimir, Minsk Februari-maart 2012

In Bethsaida is het goed om naar een persoon te gaan die niet veel "zweren" heeft en die beter wil worden, schoon wil worden en wil zien wat Ayurveda is. En dit hotel is goed voor het uitvoeren van deze taken. Meer informatie

Anton en Elena, Minsk april 2012

In India bracht ik bijna een maand door, meer precies - 28 dagen. Hij werd behandeld door Bethsaida Hermitage-specialisten in Trivandrum. Bij Ayurveda kwam naar buiten en probeerde een manier te vinden om af te vallen. Voor de reis woog 130 kilogram. Meer informatie

Irina en Olga Mogilev mei 2012

Als u wilt uitproberen Ayurveda in haar thuisland in India, maar je bang offsuit "verschrikkingen" van het land, geschilderd in de massa media, het meest waarschijnlijk Manaltiram weg te nemen al uw angsten... en zo was het ook met ons. Meer informatie

Yulia, Minsk Juli-augustus 2014

Het idee van een reis naar India rijpt al enkele jaren, en bouwt zijn eigen angsten, indrukken van vrienden. Uiteindelijk werd het gerealiseerd, en de keuze viel in de zomer op de vrijwel unieke mogelijkheid om in dit land te blijven - de doorgang van het Ayurvedische behandelingsprogramma. Meer informatie

Elizabeth Juli 2014

We arriveerden om 4 uur in India, passeerden snel de paspoortcontrole en ontvingen bagage. Op het vliegveld werd Cochin meteen duidelijk: we zijn in een Derde Wereldland.. Meer informatie

Tatiana Moskou Juli 2012

In Kalari Kovilakom vond ik het echt leuk. En zelfs het woord "Liked" - het is iets minder dan wat je kunt uitdrukken... Meer informatie

Natalia, Minsk april 2014

Mijn reis was geweldig, ik heb het nooit eerder gehad. Of ik was zo moreel open dat ik mee zweefde met de stroming, er was geen enkele koppeling. Meer informatie

Natalia, Minsk april-mei 2012

Ik was goed voorbereid - ik las veel over Ayurveda, dus ik wist dat het geen normale vakantie was, maar serieus werk aan jezelf. Ik zeg er niet per ongeluk over: in het bijzonder India en Ayurveda kiezen, is het belangrijk om duidelijk te begrijpen waar en waarom je naartoe gaat. Dat er geen vervanging van concepten was: het is noodzakelijk onderscheid te maken tussen rust en behandeling. Dat wil zeggen, er moet een sterke duidelijke motivatie en een interne houding tegenover herstel zijn. Meer

Victor, Minsk Januari-februari 2012

Logeren bij het Panchakarma-instituut van Dr. Franklin is allereerst herstel en pas dan rusten. En je moet dit begrijpen als je naar deze instelling gaat. Het eten is uitsluitend vegetarisch en "een beetje" gevarieerd.. Meer

Natalia, Minsk Februari-maart 2012

Eerst moet je prioriteiten bepalen. Als gezondheid belangrijk voor u is en u wilt lang gezond zijn, hoeft u alleen hier te gaan. Hier is het mogelijk om "uitstappen" met chemische drugs. Meer informatie

Onze reis naar Ayurveda naar India

26 januari 2013

Onlangs teruggekeerd uit India, de staat Kerala, de Ayurvedische badplaats Manaltyram. De algemene indruk - alles was zeer aangenaam, hoewel het saai was in de avonden.

Onlangs teruggekeerd uit India, de staat Kerala, het Hotel Manaltiram. De algemene indruk - alles was zeer aangenaam, hoewel het saai was in de avonden. We gingen door het reisbureau Lakshmi Travels.


Voordelen van het hotel:
Gezellig, huiselijk hotel, zoals een klein Indiaas dorp.
Kamers - grappige individuele huizen met rieten (en er zijn ook betegelde) daken met alle voorzieningen.
Locatie - dicht bij de oceaan, maar naar het strand Kovalam, waar er alle cafés alleen op de riksja zijn (ongeveer 7-10 minuten).
Het eten is heel vreemd, (niets gefrituurd, alles gekookt of gekookt voor een paar), maar heerlijk.
Ayurveda - nou ja, hier weer mijn subjectieve mening - super, super, super!


MANALTIRAM.
We kwamen vroeg in de ochtend aan en gingen meteen zitten, zonder problemen. In het algemeen kan ik concluderen dat de hindoes - mensen meer dan glimlachen en vriendelijk zijn. In de kamer stonden we te wachten op een bord met fruit en twee flessen drinkwater (elke dag werd water gebracht). Waarvoor veel dank aan het hotel, want zoals bekend is het drinken van leidingwater in Aziatische landen vergiftigd.


Het hotel zelf is een paar dozijn kleine ronde huizen, meestal met rieten daken (zoals ik de nationale stijl begrijp). Is er huisjes met pannendaken en voorzien van airconditioning, maar, zoals we terug in Moskou uitgelegd in ons reisbureau, volgens de wetten van de Ayurveda, is het wenselijk dat geen technologie was niet rond. En we gingen precies naar Ayurveda, dus we besloten om de regels te volgen. Gelukkig was er geen ongemak door het ontbreken van airconditioners. Van tijd tot tijd werd de ventilator onder het plafond aangezet, 's nachts uitgeschakeld (het is er koud mee).


Leefde in het huis op de voorpagina (de zogenaamde Special cottage), naast het huis - een stenen tafel en 2 rieten stoelen, een hangmat.
In het hotel kunt u geld wisselen.
Bij het verlaten van de poorten van het hotel zijn er altijd riksja's en taxi's in dienst. We gingen exclusief naar rickshaws))) erg cool, het kost een cent.
Het strand is groot, breed. Parasols en een strandstoel zijn aanwezig. Op de oceaan, matige golven.
Daarnaast is er een zwembad met zoet water.


Op de eerste dag - verplicht overleg met een ayurvedische arts in aanwezigheid van een tolk. Zelfs thuis, klom ik het hele internet op om erachter te komen wat het allemaal is - Ayurveda en wat voor soort artsen. Vreemd genoeg bleek dat Ayurvedische artsen hoger onderwijs genoten en dat ze deze gedurende 6 jaar op ayurvedische scholen ontvangen. En Ayurveda - echt, de medische wetenschap, de behandeling is gebaseerd op de regels die de menselijke ziekte optreedt als gevolg van schendingen van de balans en evenwicht in het lichaam.


Naast de procedures krijgt u ook ayurvedische geneesmiddelen voor orale toediening. Bij mij was het chavanprash (het is mogelijk om in Moskou te kopen of te kopen of om daar gekocht of gekocht te worden) en met grasachtige tabletten voor stressverwijdering.
De procedures duren ongeveer 3 uur per dag. Mij ​​elke dag een algemene verkwikkende massage (2 masseurs tegelijk), Dhar doen (op het voorhoofd bijna een uur giet de warme olie, melk) - ongeveer 15 minuten om in slaap te vallen meerdere malen massage met zakjes poeder, stoombad, gezichtsmaskers. Na de behandeling kunt u niet wassen van de olie een uur, dus elke dag dat je gewaden geven en scoorden in de procedure die u in deze exotische vorm van wandelen rondom het resort. Voor de eerste keer was het vreemd, toen beseften ze dat iedereen zo liep en kalmeerde. Na de procedures ervaar je een staat van luiheid, kalmte. zo'n pacificatie. Gewoon swingen in een hangmat, kijk naar de oceaan en. "laat de hele wereld wachten."

Beoordelingen Kerala India behandeling. Toerist uit Moskou

Kerala India behandeling en diagnose. "Over Ayurveda. Ik zal alleen praten over wat voor jezelf is gecontroleerd. Zoals je weet, is de geboorteplaats van Ayurveda Kerala, de staat in Zuid-India.

Het land van God, zoals het wordt genoemd door allen die daar zijn geweest. Het is waar dat het soms lijkt dat God in dit land een vliegtuig heeft gevlogen en per ongeluk het afval van minstens heel Europa heeft weggegooid.

Wat te doen is India. Steriliteit is niet ter ere van...

Kerala State - de meest levendige belichaming van Indiase schoonheid, tradities en yoga.

Een reiziger uit Moskou charmeert onmiddellijk fluwelen stranden, pittoreske watervallen, smaragdgroene luxe van theeplantages en tropische vegetatie.

De behandeling in India is al meer dan 5000 jaar aan het ontwikkelen en verbeteren.

De basis van ayurveda is het evenwicht tussen de oudste natuurwetten en de eenheid van alles wat bestaat.

In Rusland wordt ayurveda aangeduid als niet-traditionele geneeskunde, aangezien het een soort tovenarij is met elementen van hekserij. En in India?...

....selecteer een plaats voor de cursus om voorzichtig te zijn. Indianen zijn van nature zakenlui. En heel goed vangen de stemming van toeristen. En als er vraag is, zal er een aanbod zijn. Ze zeggen dat als je iemand in Zuid-India vraagt ​​wie hij is van beroep, het blijkt dat je een yoga-instructeur of een belangrijke Ayurvedische expert hebt. Afhankelijk van wie je op dit moment nodig hebt...

In de staat Kerala is de regering communistisch. Rode vlaggen, Lenin en andere attributen brengen ons terug naar de tijd van de Sovjet-Unie.

... De eerste vraag die mij werd gesteld bij zijn terugkeer naar Moskou: "Ayurveda? Dit is wanneer olie op het hoofd wordt gegoten. "

Oh, dit is mijn grootstedelijke kennis...

Olie op het hoofd staat gelijk aan Ayurveda, het is hetzelfde als zeggen dat Moskou drie stations is. Weet je, er is zo'n vrolijk gezegde:

"Alles wat aangenaam is in dit leven is schadelijk of immoreel, of het maakt het dik..."

Dus - dit gaat niet over Ayurveda! Ayurvedische behandelingen zijn zeer aangenaam en uiterst nuttig!

... Van de bekende procedures bij de inspectie was alleen de drukmeting. Maar toen ik de "vragenlijst" zag, viel ik bijna uit mijn ogen.

Vakanties in Kerala zijn geweldig met hun schoonheid en hoge kosten. Maar in deze staat een vakantie elke dag. U hoeft zich niet te vervelen.

Vier pagina's in kleine letters aan beide zijden... De vragen waren ook, om het zachtjes te zeggen, onverwacht. En medisch, en niet erg... Beginnend met wat je ziek was in je jeugd. Gewoon? Aha!

En probeer in het Engels een Indiase arts uit te leggen zoals "bof"... Ik zou graag mijn uitleg van de kant willen bekijken! De taal van gezichtsuitdrukking, gebaar. En onomatopee... Wist je trouwens wat voor soort dromen je het vaakst ziet - kleur of zwart en wit?

Blog Auteur Merkulov Sergey in de bergen westelijke Ghats. Ik verzamel helende kruiden en wortels. Ik nodig je uit om in Kerala in mijn gezelschap te worden behandeld

Of hoe loop je meestal - snel of langzaam? Of - begrijp nog steeds niet waar het over gaat - of u nu geestelijk tevreden bent. Voor het geval dat ze "ja" zei... dus, het gesprek was lang en erg vermakelijk...

Veel punten begonnen met de woorden "hoe vaak per dag..."

Wat er aan de hand was, zal ik niet specificeren, maar het betrof de meest uiteenlopende aspecten van het leven - en fysiologie, natuurlijk, en klassen van allerlei aard, en laten we zeggen, de relatie tussen mensen... Voor sommige vragen beantwoordde ik eerlijk gezegd voor het eerst in leven...

... Hierna volgde een zeer lange pulsmeting. Pulsdiagnose is het belangrijkste onderdeel van de enquête. Ze zeggen dat de pols de "deur van het levensgeheim" opent en een ervaren arts, die vingers om je pols houdt, een persoon als een boek kan lezen.

Ik weet niet wat ze van plan waren te doen, maar de volgende dag werd ik een gelukkige eigenaar van een persoonlijk menu en een schema van persoonlijke procedures voor twee weken. En tot het vertrek met deze stukjes papier niet wegging...

.... Zoals later bleek, is twee weken erg, heel weinig. En niet echt een behandeling, eerder een inleidende cursus. Na de eerste zeven dagen bereiden de speciale procedures van uw lichaam zich alleen voor op zuivering - panchakarme. Dus, het belangrijkste - directe behandeling - er zal niets meer over zijn...

Deze ayurveda begint vanaf 21 dagen. Als je een verkorte cursus aanbiedt - het is gewoon commercie... een bepaalde versie van SPA in India - met procedures voor olie, zuivel, enz. Niet meer dan dat. Het is nog steeds nuttig en aangenaam, en misschien is het voor de eerste keer de moeite waard om op deze manier te beginnen. Controleren, maar ineens niet leuk vinden. Misschien is er inderdaad zoiets.

Stranden van de Ayurvedische badplaats Varkala in de staat Kerala

Of als er gewoon geen manier is om een ​​maand lang de metropool te verlaten. Maar het resultaat van zelfs een ingekorte versie zal aangenaam verrast zijn. Omdat over een paar dagen alles serieus begint te veranderen. Sensaties zijn niet overdraagbaar: de huid wordt opgetrokken, ogen worden geopend, het zicht begint te gloeien. Het is geen emotie, het is een feit. Vooral grote dames beginnen vrolijk hun kleren te vangen, wat opeens dramatisch wordt...

.. Nou, en het belangrijkste is dat alle organen beginnen te werken, net als een kind. Het is jammer dat al deze geneugten niet voor altijd zijn. IJdelheid en ras verslinden je langzaam, worden bijgewerkt en alles wordt weer normaal... Dus, het is tijd om terug te keren naar Kerala...

... In Moskou en in veel Europese steden nu ook Ayurvedische centra openen. Omdat het modieus werd en daarom veel gevraagd en duur. Maar Ayurveda in Rusland, het is net als skiën in Soedan. In theorie kun je je voorstellen, maar komt in feite uit een andere...

.... In de Ayurvedische klinieken is er een scheiding van patiënten op basis van geslacht. Dat wil zeggen, vrouwen worden behandeld door vrouwen en alleen mannen voeren procedures uit voor mannen. Dus, de vertegenwoordigers van de sterkere seks, die zachte vrouwelijke vingers prefereren, de weg is niet naar India, maar naar Thailand...

... De dagelijkse Ayurvedische massage "Abhyangam" lijkt niet op Europese, Vietnamese of Thaise. Het is nogal sterk strelen.

Ja, en zijn taken zijn anders - je hoeft niet zo veel spieren uit te rekken, hoewel dit ook gebeurt, hoeveel je de olie moet laten weken met de kruidenhuid. Een speciale ontspanning wanneer het "in vier handen" wordt gemaakt: twee masseuses met synchrone bewegingen maken zachte bewegingen. Een lange tijd. Ongeveer een uur....

... Maar buiten de concurrentie, natuurlijk, "Shirodara" - een procedure waarbij op een speciale manier op het voorhoofd - als tekenborden - een dunne stroom warme olie of melk wordt gegoten met kruiden van een speciaal keramisch of koperen vat.

Het gevoel is alsof iemand het voorhoofd masseert met zeer lichte aanrakingen. Uitstekend helpt tegen stress en nerveuze overbelasting.

Ontspannen op hetzelfde moment is geweldig. Het is onduidelijk of je in slaap valt of in een andere dimensie valt... Bovendien gaat deze andere dimensie door en later is het erg moeilijk om deze buzz af te schudden. En ik wil het niet. Tussen de koffer - gezichtsmaskers met allerlei soorten fruit en boter, geurig en aangenaam...

En ook - massages met kruiden, boter en melk met handen en warme tassen, "diepe" massage met de voeten, alle procedures voor de ogen, neus, stoombaden, wanneer de patiënt in een speciale houten doos wordt geplaatst (erg pokotsanny met de geest) "In het algemeen" is er alleen het hoofd - en laat de stoom met kruiden...

... Nu is er in veel ayurvedische klinieken in Kerala een Russisch sprekende arts-vertaler. Een andere zou zijn - de Russen gingen kapot, vooral in december en januari, tijdens het piek- en duurste seizoen (meer dan drie keer de zomer!) Het is duidelijk dat de Rus nu door iedereen wordt onderwezen - artsen, masseurs, obers...

Ayurveda en yoga verlengen het leven. Nee, misschien verlengt het niet alleen. Al deze procedures stoppen op de een of andere manier ongelooflijk de tijd. En ik kwam dit bij elke stap tegen in Kerala.

Elke dag bij het aanbreken van de dag, mediteerde een heel jong meisje (althans aanvankelijk dachten we van wel) yoga op een klif in de buurt van mijn huisje.

In de buurt van het resort Varkala, de helende tuinen die worden gebruikt in de Ayurveda

Toen we elkaar ontmoetten, bleek dat het "meisje" helemaal geen achttien is, en nog geen dertig, en dat de mountaina-azoda meer is... En zij gaat minstens twee keer per jaar naar Kerala. Tot de procedures en energie was genoeg voor zes maanden vooruit... Je kunt gek worden!

De Ayurvedische keuken is vegetarisch. En zo divers dat elke reis naar het restaurant een echte ontdekking was...

Bergen van West-Ghats passeren heel Kerala

En toch zijn de ayurvedische centra aan de kust van Kerala, met alle onbetwiste pluspunten, sterk aangepast aan Europeanen. Blijkbaar, de echte, dezelfde - de oude en primordiale! - Ayurveda, je moet wegkijken van wandelpaden, hotels en stranden. "

Recensies over Dr. Ayurvedic Clinic Dr. Franklin

(Panchakarma Institute Dr. Franklin)

Auteur commentaar: Nastya

Bezoek tijd: November 2017

evaluatie: budgettaire kliniek met een erfelijke arts

De kliniek van Dr. Franklin is door velen gehoord die naar Ayurveda in Kerala gaan. Veel fans van deze plek. Allereerst omdat de gasten vertrouwen hebben in deze plek, omdat deze niet alleen werd geopend door een zakenman, maar ook door een arts die al bijna 40 jaar in de praktijk is.

Auteur commentaar: Vladimir

Bezoek tijd: Oktober 2013

evaluatie: Clinic 4 (goed), Ayurveda 5 (uitstekend)

Het Franklin Instituut bevindt zich op ongeveer een half uur van de internationale luchthaven van de hoofdstad van Kerala, Trivandrum. Beneden, op de loodlijn van de hoofdweg, zijn er interessante Indiase winkels en dergelijke populaire Ayurvedische hotels zoals Somatheeram en Manaltyram.

Auteur commentaar: Zavyalova Jeanne

Bezoek tijd: september 2013

evaluatie: 5

Onze toerist Mikhailina Larissa, die in de zomer door je heen vloog naar de kliniek van Dr. Franklin, stuurt een enorm dankwoord aan India's reisorganisatie en Ruslan.

Auteur commentaar: Natalie

Bezoek tijd: Mei 2012

evaluatie: 5

Dit is niet mijn eerste reis naar India. Ik was al op Goa en trouwens, er waren ook Ayurvedische centra, maar commercieeler en minder serieus vanuit het oogpunt van de echte Ayurveda. Bovendien had ik slechts 10 dagen, en dit voor echte behandeling is niet genoeg. Ik had echter genoeg om geïnteresseerd te zijn.

Auteurs van beoordelingen: Natalia en Victor

Bezoek tijd: Februari 2012

evaluatie: 4 en 5

Logeren bij het Panchakarma-instituut van Dr. Franklin is allereerst herstel en pas dan rusten. En je moet dit begrijpen als je naar deze kliniek gaat. Het eten is puur vegetarisch en 'een beetje' gevarieerd.

Auteurs van beoordelingen: vanilla15 en surkova_gali

Bezoek tijd: Oktober 2009 en april 2010

evaluatie: 5 (uitstekend)

Kerala is slechts een sprookje, een paradijs op aarde. Ik ging deze maand naar de Ayurveda - gewoon schittering! Ik was op zoek naar een Ayurvedisch centrum op het principe dat het goedkoop was, maar een hele goede Ayurveda. Ik werd aanbevolen door het centrum van Dr. Franklin. Het resultaat - na twee weken in het centrum, de stress als een hand steeg, de algemene toestand verbeterd, alleen maar een sprookje!

Hoe we in Udupi leefden

Hallo vrienden en gasten van mijn blog! Dit artikel is geschreven door mijn vrouw Xenia, ik heb ook voor u de video opgenomen, die u hieronder zult vinden, met een paar interessante momenten. Onze beoordeling van de heilige plaats van Udupi en de tempel van Krishna in Zuid-India, Karnataka, persoonlijke ervaring met het vinden van accommodatie, pensions, eten, Ayurveda, de kosten van panchakarma. Deze plek is zeer gastvrij en comfortabel, met een gezellige en soulvolle sfeer voor toeristen en pelgrims die hier komen vanuit verschillende plaatsen. Hier werd Sri Madhvacharya geboren en leefde hij, de grondlegger van de doctrine van de filosofie van Dvait. Udupi staat bekend om zijn oudste tempels, architectuur, traditionele geneeskunde en Ayurveda. Over deze en vele andere dingen die we in dit artikel zullen vertellen.

Hoe zijn we daar geraakt?

Nog niet zo lang geleden, na terugkeer naar Rusland van een reis door India, wat een avontuur was, lees hier. Voordat we dit zonnige land konden vergeten, besloten we om naar de eindeloos warme zomerplek van ons geliefde India te gaan, maar deze keer zonder retourticket. Op aanbeveling van onze vrienden die al meer dan een jaar in India wonen, hebben we ons verzameld in het uiterste zuiden van India, de stad Udupi, die tussen de staten Goa en Kerala ligt. Ik ben er nog nooit geweest, alleen mijn man.

Nadat we alle documenten hadden verwijderd, ontvingen we toeristenvisa voor een maximale periode van 6 maanden. Nu zijn we begonnen met het kiezen van de meest handige en niet dure route.

Om een ​​geschikte optie voor ons te vinden, duiken we het internet op en beseffen we al snel wat we nodig hebben. We hebben kaartjes gekocht voor de aansluitende vlucht Etihad Airways van Arabische luchtvaartmaatschappijen van Moskou naar Abu Dhabi, en daar zijn we verhuisd naar Indian Airlines Jet Airways, waarvan de vlucht aankomt op het nabijgelegen vliegveld van Mangalore, Udupi. Het is mogelijk om geen onafhankelijke verbindingen te maken, maar gewoon een vliegticket te kopen bij Aeroflot, ze hebben al een koppeling met Air India Express en vliegen kalm naar dezelfde Mangalore. Maar we wilden tickets zo goedkoop mogelijk kopen, dus we gebruikten deze service. Ik raad dit bedrijf aan om tickets te selecteren, want daar kun je de gunstigste aanbiedingen voor alle luchtvaartmaatschappijen kopen.

Bij het verlaten van het vliegveld, hebben we meteen een taxistandplaats gevonden, er is ook een kassa, nadat het adres is opgegeven - de chauffeur is aangesteld en je kunt doorgaan zonder je zorgen te maken.

Wonen in Udupi

In Udupi zijn er verschillende huisvestingsopties van verschillende prijsklasse, afhankelijk van uw budget. Het kunnen bescheiden kamers zijn in goedkope pensions in de buurt van de Krishna-tempel, ongeveer 250-300 roepies per dag met warm water of zonder, redelijk schone ruime kamers met douche en toilet. En ook kunnen het verschillende hotels aan de oceaankust zijn, waarvan de prijs ongeveer 900 rupees en meer is.
Aangezien we voor een lange tijd in Udupi aankwamen, pasten we niet bij de optie van het hotel of gestov, dus we vernamen dat Udupi appartementen huurt in zeer comfortabele beschaafde wooncomplexen. Maar om dergelijke accommodatie te kunnen huren, is het noodzakelijk om advertenties op het internet te vinden waar agenten natuurlijk worden aangeboden en de prijs in dit geval veel hoger wordt, of u kunt gewoon rondwandelen en vragen rond omwonenden, bijvoorbeeld winkelverkopers. Gemiddeld kost een appartement met één kamer 6000 tot 10.000 roepies.

Als u een hotel of een pension in Udupi nodig heeft, zoek en reserveer het dan met behulp van het onderstaande formulier.

Cafés en restaurants

We woonden in een comfortabel appartement, waar we alles konden koken wat we wilden, maar soms hadden we de wens iets interessants te eten, bovendien is Zuid-India trots op zijn ongelooflijk smakelijke vegetarische keuken. Op het plein bij de tempel voor vele jaren is er een klein goedkoop café Mitra Samaj, een snack bij wijze van spreken, waar je de beroemde idli en doses kunt proeven, waarover we in dit artikel hebben verteld..

Nou, het meest favoriete restaurant was natuurlijk Woodlands. Hier kun je alles wat op het menu staat, Indiase keuken, Chinees, Westers, voor elke smaak bestellen. En ook een geweldige optie voor degenen die geen uien en knoflook gebruiken, in het menu is het gemarkeerd met een rode asterisk. De kosten voor twee is een gemiddelde van Rs 400.

Fruit en groenten

Geen ontbijt kan niet zonder fruit, en nog meer als we in een tropisch land zijn, waar we elke dag langs fruitbomen en palmen lopen. We hebben al fruitfavorieten, zoals papa, mango, guave. Elk heeft zijn eigen karakter en voortreffelijke smaak. Maar er zijn vruchten die we nooit hebben geprobeerd en we besloten om te proberen wat we op de markt krijgen. We vonden een grote fruitwinkel en kozen een paar vreemde, maar knap uitziende vruchten. Een groene ronde kegel, genaamd "Suikerappel", ruikt naar een dennenboom, en van binnen is het een wit vlees, met zwarte botten als bonen. De smaak is zoet en zoet.

We kwamen ook een stekelige, harige bes tegen, waarvan we de naam niet kennen. Door de vrucht in tweeën te breken, vonden we jelly transparante pulp met een ovaal bot erin. Zoetzure naar smaak bessen, die, zoals we begrijpen, niet veel eten, en het is hard genoeg gekauwd.

Bananen - fruit is niet verrassend, maar de variëteit van hun variëteiten is gewoon ongelooflijk. We konden niet eens alle namen onthouden. Maar absoluut de lekkerste voor zichzelf bepaald.
Jackfruit - deze kameraad heeft ons onderworpen. Het is niet dat we de zaligheid van zijn smaak proeven, maar hij trekt ons eerder aan met zijn vreemde uiterlijk. Over Jackfruit die we hier in de video vertellen

Welnu, andere fruitsoorten hier het hele jaar door in overvloed: watermeloenen, sinaasappels, appels, chiku-Indiaas zoet fruit, oppervlakkig vergelijkbaar met aardappelen, maar alleen uiterlijk.
Alle groenten, greens en spinazie die we kennen, worden op dezelfde markten verkocht. Je kunt ook lokale Indiase groenten kopen. Bijvoorbeeld, Korela - groen puistig, langwerpig, heeft een bittere smaak, er is niets te combineren, het is noodzakelijk om apart te koken, frituren of drogen in een pan, het blijkt een knapperige en zeer smakelijke snack te zijn.


Groente, die eruit ziet als een komkommer en courgette, alleen is hij geel dik en groot, smaakt naar courgette, wordt transparant tijdens het koken. Buurtbewoners bereiden er soepen mee, stoven met andere groenten.
Prijzen om te winkelen zijn zeer bemoedigend. Een enorm pakket aan groenten en fruit kost gemiddeld 300 roepies. En wat zeer verrassend is voor India, in Udupi is een heel eerlijk volk, je kunt de veiling vergeten en je geen zorgen maken dat iemand zal misleiden.

Strand en zee

Nou, hoe het niet te vertellen over de magische oceaan, het geritsel van de golven, zonsondergangen, goudkleurig zand. Ongeveer 4 km ten westen van Udupi, aan de kust van Karnataka, ligt het strand van Malpe. In deze plaats is een zeer fascinerend natuurlijk schilderachtig uitzicht. Toen we voor het eerst aankwamen op het strand, waren we aangenaam verrast door de schoonheid en netheid.

De eerste was het hoge monument van Mahatma Gandhi. Het strand is erg schoon, overal liggen stro-parasols zodat je je kunt verstoppen voor de felle brandende zon.

Natuurlijk werden we gezien door wit, niet gebruind, onmiddellijk opgemerkt door lokale Indianen en we konden niet weigeren om een ​​paar foto's ter herinnering te maken.

De oceaan zelf is altijd niet kalm. Iemand rolt stoutmoedig op de golven, maar iemand wordt neergeslagen door deze woeste golven, dat het onmogelijk is om verder dan knie-diep in het water te gaan. Niemand zwemt ver, het is gevaarlijk!

In een sterke hitte is de oceaan een echte redding. Hij verfrist en kalmeert.
Nou, de zonsondergang millet is geweldig. De zon zit heel snel, dus je moet het moment van onuitsprekelijke schoonheid vangen.
Niet ver van het strand van Malpe ligt de zeer oude tempel van Balarama.

Tempels van Udupi

Udupi is een heilige oude stad, met veel tempels. Dit is het centrum van spirituele en culturele aspecten. Udupi is vooral beroemd om zijn Krishna-tempel of Sri Krishna Math, 800 jaar geleden gesticht door de grote heilige Madhavacharya.

Het beheer van de wiskunde en het onderhoud van de tempel Madhvacarya overhandigde aan zijn 8 discipelen, die allemaal een enkele wiskunde stichtten. Deze wiskunde staan ​​bekend als Ashta-Maths, wat 'acht wiskunde' betekent. Dus deze plek werd een heel tempelcomplex. Ook op het grondgebied van het complex, in het centrum bevindt zich de tempel van Shiva of de tempel van Chandramoulesvara op een andere manier, en de tempel van Parashurama of de tempel van Anantesvara. Parasurama wordt beschouwd als een van de incarnaties van Heer Vishnu. Hij is een discipel van Heer Siva, daarom wordt hij aanbeden in de vorm van Shiva-Lingam.
Ik kan het niet helpen, maar vertel over de charmante olifant genaamd Subhadra, die op het grondgebied van het tempelcomplex woont. De Subhadra dienen hier getrouw Heer Krishna. Wanneer de goden rondrijden in een strijdwagen, begeleidt Subhadra deze optocht. 'S Morgens of' s middags wordt de poort in Subhadra geopend en kan iemand haar benaderen, haar geven, ze zal haar zegen geven door de romp van je hoofd aan te raken en het geld aan de eigenaar geven.

Op een avond passeerden we Subhadra, de poorten waren al gesloten, maar ze was blij met haar bezoekers en zwaaide opgewekt met haar grote en mooie oren. In onze handen hadden we een heel pak appels en we hadden een idee om de prachtige Subhadra te voeren. We gooiden eerst een appel door de poort. Subhadra stak zijn hand uit naar hem met een slurf, niet bewegend, en gooide voorzichtig de appel in haar mond en at! Toen gooiden we nog een appel en nog veel meer. Subhadra knikte goedkeurend en tilde de stam in dankbaarheid naar de top.
Over de oude legende in verband met deze plek, over de tempel en zijn bewoners, kun je uitzoeken door de video te bekijken

Video over Udupi

Panchakarma, Ayurveda en medicijnen in Udupi

Udupi en de campus van Manipal staan ​​ook bekend om hun klinieken, Ayurveda en Panchakarma. Veel mensen uit Rusland, Europa gaan hier om beter te worden, om een ​​behandeling te ondergaan.

Het ziekenhuis Kasturba in Manipal is het grootste centrum met de beste specialisten van India, met veel afdelingen, met allopathische, homeopathische en ayurvedische behandelmethoden.

Ayurveda (oude Indiase wetenschap) is de sleutel tot een goede gezondheid. Het komt veel voor, niet alleen in Udupi, maar ook in heel India. Ayurveda biedt een zuiveringssysteem dat vrij is van bijwerkingen. De staat Karnataka wordt beschouwd als een van de beste plaatsen voor de doorgang van Panchakarma (de weg van zuivering van het lichaam). Hier brengen artsen zeer zorgvuldig hun kennis en waardevolle ervaring over op hun nazaten.
We kwamen voor dit doel naar India, Udupi, Karnataka - om te genezen, het lichaam te reinigen en de gezondheid in het lichaam te behouden. De Panchakarma-cursus duurt meestal 21 dagen, maar afhankelijk van de eigenschappen van het organisme, de complexiteit van ziekten, kan een arts de cursus individueel verhogen of verminderen. Lees mijn volledige verslag en bekijk de video over de Panchakarma-cursus.

De kosten van de Panchakarma-cursus in Udupi zijn 21 dagen vanaf $ 400.

We woonden 5 maanden in Udupi, deze keer vloog heel snel en onopgemerkt. Gedurende deze tijd, toen we in Udupi waren, verscheen een hele reeks artikelen voor degenen die bezig zijn met meditatie, vanaf het allereerste begin, namelijk de beschrijving van de beste houdingen voor meditatie, in de blog. Geleidelijk aan zal dit onderwerp worden uitgebreid en verdiept. En het is tijd voor ons om verder te gaan en onze reis voort te zetten. Volg het nieuws door je te abonneren op nieuwe video's, zodat je niets interessants mist.

Forum over reizen naar India

Heel India: nieuws, reizen en rondleidingen, Ayurveda en gezondheid, yoga en ashrams, esoterie en mystiek

  • Raad van bestuur
  • Verander lettergrootte
  • FAQ
  • Log in

GETUIGENISSEN over een reis naar Ayurveda

Re: GETUIGENISSEN over een reis naar Ayurveda

je »Wo 11 mei 2015 11:23 uur

Re: GETUIGENISSEN over een reis naar Ayurveda

je »13 mei 2015 18:22 uur

Re: GETUIGENISSEN over een reis naar Ayurveda

je »Zat 16 mei 2015 13:52 uur

Re: GETUIGENISSEN over een reis naar Ayurveda

je »Fri 05 juni 2015 12:18 uur

Re: GETUIGENISSEN over een reis naar Ayurveda

je »Fri 14 augustus 2015 10:52 uur

Re: GETUIGENISSEN over een reis naar Ayurveda

je »Woe 09 september 2015 13:07 uur

Re: GETUIGENISSEN over een reis naar Ayurveda

je »Wo 07 oktober 2015 14:01 uur

Re: GETUIGENISSEN over een reis naar Ayurveda

je »Vrij 30 oktober 2015 13:54 uur

Re: GETUIGENISSEN over een reis naar Ayurveda

je »Bekijk vorig onderwerp Bekijk volgend onderwerp Aflopend

Re: GETUIGENISSEN over een reis naar Ayurveda

je »Vr 4 dec. 2015 14.33 uur

Beoordelingen van het dorp Somatheeram Ayurveda

Chowara, ten zuiden van Kovalam, 695501 Kovalam, India

Datum van recall: 30 april 2017 · Datum van verblijf: april 2017

Dat is alles! :-)) is een geweldige vakantie gecombineerd met behandeling, het eten is geweldig, het hotel ligt begraven in bloemen, het weer is geweldig, het personeel is aardig en sociaal.

Misschien de netheid van de ligbedden bij het zwembad en het werk van de medewerkers bij het zwembad - het zou leuk zijn als ze klanten meer zouden helpen met het verplaatsen van de bedden, wrijven ze en matrassen en gaven handdoeken weg

Datum van het antwoord: 30 maart 2017 · Datum van het verblijf: maart 2017

Ik vind het maar één ding leuk: het zijn procedures, goede artsen en therapeuten.

Ze begonnen alles te bezuinigen, er werd geen welkomstdrankje gegeven, de verdrietige in een ONRECHTMATIGE toestand verwoestte praktisch alle planten van de bergtuinders. In het zwembad valt van de tegel, vakantiegangers nemen het uit het water en zetten het op de zijkanten van het zwembad.Het eten is veel erger geworden, vrij de kip en vis, bruine rijst uitgesloten. Een kool. Bij de uitgang niet, zoals gewoonlijk, een geschenk. Wi-Fi werkte met vreselijke onderbrekingen, sites gingen niet open. Als er geen ayurvedische behandeling was geweest, zou alles hier niet weer zijn gekomen.

Datum van intrekking: 17 september 2016 · Datum van verblijf: september 2016

: Je leeft als in de jungle-stilte, rust, kalmte. Het personeel is geweldig

Over winkelen en niet nadenken De hoofdvaluta van euro's wordt niet aangehaald als

Beoordelingsdatum: 10 september 2016 · Verblijfsduur: augustus 2016

Heb Russische kanalen nodig op tv!

Datum van recall: 5 juni 2016 · Verblijfsduur: mei 2016

Uitstekend hotel voor diegenen die rust, stilte, aandacht en ayurvedische behandeling willen!

Beoordelingsdatum: 19 april 2016

Natuur, zwembad, panoramisch uitzicht- uitstekend! Ayurveda is super! Weinig fruit voor het avondeten.

Niet altijd bijgevuld cosmetische accessoires in de badkamer op tijd en volledig. Veel vakantiegangers met jonge kinderen zijn geworden, dit is echt spanningen.Voor kinderen is er niets, kinderen hebben niets te doen, ze drijven ouders en vakantiegangers gek, voorkomen dat ze zich ontspannen. We hebben met andere vakantiegangers hierover gepraat, al deze spanningen en voorkomt behandeling, er is geen manier om volledig te ontspannen, inclusief het zwembad.

Beoordelingsdatum: 6 april 2016

Bijna alles! Goede Ayurveda, prachtig gebied, stilte!

Airconditioning is niet bij de kamerprijs inbegrepen! Het was erg heet! Zonder hem was het niet mogelijk om te doen!

Beoordelingsdatum: 26 januari 2016

Het hotelgebied, prachtige zonsondergangen.

Geen kwaliteit ayurvedische diensten, het is eerder een resort. Maar geen ayurvedische kliniek.

Beoordelingsdatum: 7 september 2015

Won niet alleen levenswacht op het strand, onbeschoft en lui.

Beoordelingsdatum: 24 maart 2015

de eerste keer in India en de eerste keer Ayurvedische behandeling, dus er is niets te vergelijken, maar de algemene indruk is heel goed. Het hotel is niet duur, ligt aan het strand, dat je niet vaak zult vinden, eten is uitstekend. Puur, gezellig, veel groen en bloemen. (lawaai, veel mensen, bedelaars en vuil buiten het hotel, we waren in principe klaar). Het personeel is vriendelijk en gedienstig, alleen gecensureerd aan de receptie.

We boekten een huisje in de tuin en we kregen een standaard kamer, en de medewerkers reageerden nogal vreemd op de beweringen. We hebben ons nummer nooit gekregen, maar we waren niet bijzonder boos - onze standaard was handig gelegen en besloot om hem te redden zodra het gebeurde. Maar hier was het niet - een verrassing wachtte ons zelfs tijdens de berekening - het bedrag dat we dagelijks te zien kregen (ongeveer + 20%). Toen ze erop wezen, was alles opgelost, maar het residu bleef.

Beoordelingsdatum: 20 januari 2015

Procedures, maaltijden, versiering van de kamer en het gebied bij hen in de buurt, de zorg van het personeel voor rust en stilte

er is geen wegwijzer voor het strand, zwakke wi-fi, klein zwembad

Gasten hebben ook beoordelingen over deze opties geschreven:

State College, VS.

Gastenbeoordelingen weerspiegelen de persoonlijke mening van Booking.com-klanten die de vragenlijst hebben beantwoord na hun verblijf in het hotel. Deze meningen komen mogelijk niet overeen met de mening van Booking.com. Bekijk regels voor het schrijven van beoordelingen

Tips voor het schrijven van recensies op Booking.com

De hotelbeoordeling en de inhoud van de beoordelingen moeten relevant zijn voor uw volgende reis, en hiervoor sturen we naar de archiefbeoordelingen van meer dan 24 maanden oud.

Alleen de gast die de accommodatie via Booking.com heeft geboekt en in de geboekte accommodatie verblijft, kan een beoordeling achterlaten. Dankzij deze regel weten we zeker dat al onze beoordelingen door deze gasten zijn geschreven. Wie kan anderen beter vertellen over gratis ontbijt, vriendelijk personeel en een stille kamer dan gasten die hiervan overtuigd waren door hun eigen ervaring?

We willen dat u uw indrukken, zowel positieve als negatieve, met een paar eenvoudige tips deelt.

Over beoordelingen

Wij zijn van mening dat gastbeoordelingen en reacties van vertegenwoordigers van accommodaties een verscheidenheid aan meningen laten zien en helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen bij het kiezen van een accommodatie.

Aanpak van beoordelingen

Reacties op Booking.com weerspiegelen de mening van onze gasten en partners en we respecteren deze.

We zullen elke beoordeling zo snel mogelijk publiceren, ongeacht of deze negatief of positief is, op voorwaarde dat deze is getest op overeenstemming met Booking.com. We zullen ook duidelijk de status van de verzonden informatie weergeven.

Nadat u een beoordeling heeft ingediend, kunt u deze corrigeren door contact op te nemen met de ondersteuningsdienst van Booking.com.

We zullen dezelfde regels en normen toepassen op alle gebruikerscontent, evenals overeenkomstige antwoorden van vertegenwoordigers van objecten.

Wij zijn van mening dat de meningen van gebruikers en vertegenwoordigers van de objecten geen opmerkingen behoeven. Wij verbinden ons niet om hun objectiviteit te evalueren. Booking.com is slechts een kanaal voor het verspreiden van opmerkingen van gasten en partners.

Regels en normen voor feedback

Met behulp van deze regels en normen willen we ervoor zorgen dat Booking.com nuttige inhoud weergeeft die geschikt is voor het hele gezin. Tegelijkertijd willen we de vrijheid van meningsuiting van kritische meningen niet beperken. Ze zijn waardevol, ongeacht de emotionele kleur.

Opmerkingen moeten over reizen gaan. De nuttigste beoordelingen zijn gedetailleerd en helpen anderen betere beslissingen te nemen. Voeg alsjeblieft geen opmerkingen toe van persoonlijke, politieke, ethische of religieuze aard. Advertentie-informatie zal worden verwijderd. Opmerkingen over de Booking.com-service moeten worden verzonden naar de klantenservice of partners.

Opmerkingen moeten relevant en geschikt zijn voor een internationaal publiek. Gebruik geen obsceniteiten in welke taal dan ook en probeer ze niet te verbergen door de spelling te veranderen. Geen opmerkingen of materiaal dat aanzet tot haat, discriminatie, bedreigingen, obscene opmerkingen en geweld bevatten of het aanmoedigen van schendingen van de wet zijn niet toegestaan.

Inhoud moet authentiek en uniek zijn. Recensies zijn handig als ze onbevooroordeeld en onafhankelijk zijn. Uw opmerking zou uw mening moeten geven. Booking.com-partners mogen geen beoordelingen namens gasten publiceren of gasten een prijs aanbieden in ruil voor een reactie. We zullen worstelen met pogingen om de score van de concurrent te verlagen met behulp van negatieve feedback.

Deel geen persoonlijke informatie met andere mensen. Booking.com zal proberen e-mailadressen, telefoons, webadressen en pagina's in sociale netwerken, enz. Te verbergen.

De meningen in de opmerkingen zijn afkomstig van klanten en vertegenwoordigers van de objecten op Booking.com, maar niet van Booking.com zelf. Booking.com is niet verantwoordelijk voor beoordelingen en reacties op beoordelingen. Booking.com is het kanaal voor het verspreiden van deze beoordelingen en antwoorden, maar neemt geen besluit over publicatie en verbindt zich er niet toe deze te verifiëren.

Beoordelingen worden standaard gesorteerd op de schrijfdatum en aanvullende criteria zodat ze het meest relevant zijn, inclusief (onder andere) uw taal, getuigenissen met tekst en niet-anonieme reacties. Ook kunnen extra sorteerparameters (per type reiziger, per evaluatie, enz.) Beschikbaar zijn.


Gerelateerde Artikelen Hepatitis