Hepatitis C en zwangerschap

Share Tweet Pin it

Welkom! Ik zal blij zijn als mijn verhaal iemand zal helpen of kan redden van onnodige emoties tijdens de zwangerschap. Nu heb ik een tweede zwangerschap, met de eerste zwangerschap waren er geen problemen, en in de tweede zwangerschap waren de tests voor antilichamen tegen hepatitis C positief. Een gynaecoloog in counseling voor vrouwen, die niets verklaarde, alleen een record op de wisselkaart had gemaakt, stuurde me naar een specialist voor besmettelijke ziekten. Alleen op het internet per letteraanduiding, besefte ik wat voor soort infectie het betreft. En eerlijk gezegd, het haar op zijn hoofd bewoog. Meisjes, een week terwijl peresdala analyses in 2 laboratoria die ik duidelijk niet sliep, gewoon niet zelf gingen. Ik wil niemand dergelijke gevoelens toewensen. Herhaalde tests zijn negatief. Na het lezen van artikelen besefte ik dat zwangere vrouwen vaak vals-positieve resultaten van dergelijke analyses hebben, je hoeft niet van tevoren van streek te raken. Maar waarom ik er niet over spreek in de vrouwenraadpleging begrijp ik niet. Ik, bijvoorbeeld, zou gemoedsrust en zenuwcellen behouden hebben. Dus besloot ik te schrijven dat andere zwangere vrouwen, bij het ontvangen van dergelijke resultaten, hun gezondheid voor zichzelf en hun baby zouden sparen

Meisjes, de situatie is vergelijkbaar... We zijn begonnen met het plannen van de zwangerschap, gingen naar de gynaecoloog, alles is in orde. De gynaecoloog heeft mij zo tussen het bedrijfsleven verteld of gezegd, goed overhandigen van type bloed op, een infectie, etc. voor mijn comfort. Heeft overgedragen zonder enige achter gedachte. I. SCHOK. Gep.S! Ook hier - waar. Tranen, driftbuien. Ik ging naar de hepatoloog. Ze zei dat de biochemie, uzi-lever normaal is. Skzaala gaat zwangerschap plannen en bevalt van gezondheid. Vooral, zoals ze zei, behandeling van gep. met podshat alle gezondheid, maar in mijn vruchtbare leeftijd terwijl we aan het gezin moeten denken. Ik ben nog niet ingeschreven in het register, ik weet niet hoe ik moet bevallen, ikzelf of door een keizersnede. In het begin was ik ongerust, nu ben ik rustig. Alles komt goed! ))

over hepatitis C werd geleerd in het derde trimester... letterlijk 3-4 weken voor de geboorte. bang, huilde)) vervolgens kalmeerde en trok zichzelf samen. ging naar de infectioloog, ze kalmeerde. om geboorte op natuurlijke wijze te geven, kunt u veilig, de kans op besmetting is hetzelfde als wanneer een keizersnede (ik was zelfs in het ziekenhuis zei de dokter over en vertelde me om het internet minder te lezen en dat het gezicht zelf is prima)))))). je kunt voeden, voeren om te helpen. let goed op. Maar... Ik was bang voor woorden neonatoloog in het ziekenhuis (zoals beter niet... als er enige twijfel, het is niet nodig.), En we begonnen met een fles geboorte... in sled.raz ik zelf eerst proberen.

ook mijn infectioloog zei dat de antistoffen in een kind jonger dan 1,6 jaar ongeveer ongeveer zijn en niet gekweld zouden moeten worden door zijn analyse voor die tijd. in een polikliniek van kinderen gemarteld - voortdurend oproepen tot hun besmettelijke ziekte... over het bloed... Ik schreef een verklaring van afstand van maximaal 1,6 jaar. Ik geloofde dat mijn dokter (en internet schrijft hetzelfde!) De dokter in de kinderkamer hiervan niet op de hoogte was? Heeft ze voortijdig plezier gehad aan de verkeerde analyses?))). in 1,6 jaar vroeg ik om richting en we gingen erheen. Ik heb het kind niet besmet.

toen hij (het kind) zes maanden oud was, begon ik antivirale therapie te ondergaan. jaar pillen en injecties schoon. in een half jaar is de analyse schoon. een jaar later - terugval (

Terwijl u bij het programma staat, tk. nu kan ik, als ik kan helpen, alleen de behandeling lang zijn (op de een of andere manier heet het zoiets))... en het is tegen een prijs die zo duur is. wij zullen zelf niet tekenen. maar dat is ook niet 100% die wel en niet terugvallen... en toen ik was er zeker van dat het virus ((verslagen (maar niet nodig om een ​​regelmatige controle vrezen (bloed, goed gebruikt zelfs lever horloge fibrosis) en lever ondersteuning (gepatoprotektory... als het is nodig... Nou, de dokter zal iedereen alles vertellen)..

plus ik ben bang sled.lecheniya tk. het zal sterker zijn... ik ben bang voor pobachek))) bijna als enige medicatie - een kuur en een ander kreupel... Ik was enorm afgevallen... voor mij het gewicht erg laag was... maar ik denk niet dat het gooien geloofde in de overwinning)))

Trouwens... het enige dat besmet kon raken - ik bloedde bij mijn geboorte. vader. hij was een donor... ik deed niets gevaarlijker dat hiertoe kon leiden... en die jaren worden als gevaarlijk beschouwd voor transfusie. later vernomen dat zijn vader veel later besmet was. ze dachten niet eens aan me... en 23 jaar lang leefde en wist ik het niet. Hier gebeurt het)

Ik volg de voorzorgsmaatregelen, afzonderlijk de instrumenten, de tandenborstel en dergelijke-sta van de rest af... bdu-bdju-bdju)

en wil nog steeds meer baby... maar strashnenko... zou een complicatie niet provoceren... en voor de kinderen, waaronder (zoals mijn steatose, FPI en andere genoegens duidelijk niet geslaagd voor het eerste kind zonder gevolgen (en dit is waarschijnlijk omdat deze shit (

hepatitis C en zwangerschap

Comments

Hallo, ik zie dit bericht lange tijd. Bij mij hier dezelfde onzin op 16 weken de hepatitis met wordt geweigerd en nu bij 31 weken nemen we positief. Ik was laat in de snit, ik wacht op het resultaat en ik maak me zorgen over hoe dit verhaal eindigde met hepatitis, schrijf het.

het tweede resultaat werd niet bevestigd) een valse reporter was. Maak je geen zorgen, en je zult waarschijnlijk gebeuren)

weet je, een besmettelijke ziekte-therapeut ontkent geen enkele mogelijkheid. bloed doneren, tanden verwijderen. (((al vrijgegeven, ik wacht op vrijdag - het resultaat is bekend))

Alles komt goed, het is noodzakelijk om na te denken over de Kid, minder stress (ik begrijp het, het is niet gemakkelijk, het herhaalt zichzelf door tranen) en een positieve houding. Voor infectieziekten niet gaan, ik heb een zus, een arts, hoewel nefroloog, maar ze overlegd met een hepatologist (een specialist in de lever), heb ik testen (kan me niet herinneren de naam) - een blik op de toestand van de lever, zei dat er niets dreigt het kind, dezelfde niet het hoogtepunt crisispunt van de ziekte, Godzijdank. Natuurlijk is er weinig om van te genieten, vooral als het gaat om sneeuw op je hoofd, de belangrijkste controle over de situatie, en zenuwen en stress de baby negatief beïnvloeden.

Gemakkelijk voor u van zwangerschap en bevalling en Lala laat het gezond worden.

Zoals de dokter me zei, om te behandelen, Godzijdank, is er nog niets. Lager is zodanig dat de ziekte zelf zich al in een acute vorm kan manifesteren, d.w.z. Om verergerd te raken - dan behandeling, en kan voor alle leven op geen enkele manier over zichzelf geven, dus is de constante controle (tijd in een half jaar om de analyse over te dragen) gewoon noodzakelijk. Maar er is ook hoop op een vals positief resultaat tijdens de zwangerschap.

Ik ben benieuwd wat de besmettelijke ziekteverzorger tegen je zal zeggen, alsjeblieft.

Naar de infectieziekten gaan is bijna nutteloos tijdverlies)) Tante ontmoette mij en zei dat niets dat nu verstandig is ook niet kan.

Daarom is het resultaat:

1. De analyse PTSR doorgeven aan een hepatitis Met (speciaal dieet is het niet nodig) en de Kwalitatieve analyse. Zal nauwgezet in het bloed van zijn voetafdrukken kijken. Als de positieve analyse dan

2. De analyse PTSR overleveren aan een hepatitis Met kobilichestvennyj. Om te begrijpen hoeveel hiervan in mijn bloed zit.

3. Als het eerste negatief is, dan zijn de voorgaande al mijn analyses "vals positief".

4. Als het resultaat nog steeds is bevestigd. dan zal de gynaecoloog vertellen - hoe ik zal baren. COP of EP.

5. Een kind jonger dan 18 maanden oud zal worden nageleefd. Meestal zijn alle verdenkingen voorbij. Zo niet, dan behandeling.

6. Na GV is het mogelijk om met mijn behandeling te beginnen.

7. Hepatitis C wordt gemakkelijker behandeld dan hepatitis B. En zo wordt in het ziekenhuis de baby nog steeds gevaccineerd tegen hepatitis B.

Een beetje prettig natuurlijk, maar er zijn veel diagnoses slechter en moeilijker. Daarnaast is er een grote kans op fouten.

Ze baren ons. Twee van mijn kennissen hebben een voorgeschiedenis van hepatitis C, hoewel ze CS gebruikten, maar om andere redenen heeft iemand een tweede, een andere heeft een sterke spatader op de baarmoeder en was bang voor bloedingen.

maak je geen zorgen! u moet de testen eerst opnieuw uitvoeren. hoe klein is een vergissing!

met hepatitis leven en bevallen, dit is verre van een zin!

alles komt goed, het kan niet anders zijn.

Zie ook

Meisjes, ik ben in paniek, ik heb een zwangerschap van 12 weken, hepatitis C was positief. Waar ben ik boos op geworden, ik zal het niet zeggen. Dan is het beladen voor het kind?

Goede middag! In het algemeen, deze situatie, ik kom gisteren naar de gynaecoloog en ik zie het resultaat van de analyse voor hepatitis C - "dubieus". Ik ben in paniek. Gynaecoloog zegt dat het allemaal rotzooi is, denk er niet eens over na, zegt hij.

Meisjes, misschien iemand als dat, kunnen zich afmelden. Na 10 weken kreeg ik het resultaat van tests voor hepatitis C-positief, volgens het aantal antilichamen, vertelde de therapeut me het dubieuze. Ik heb opnieuw getest in Invitro - negatief. In 15 weken kreeg ik.

Hepatitis B werd lange tijd "noch A, noch B" genoemd en pas in 1989 slaagden wetenschappers erin om de veroorzaker van deze infectie te isoleren, daarna kreeg het zijn naam. Vanwege het feit dat het hepatitis C-virus bijzonder is.

Op 13-jarige leeftijd kreeg ik de diagnose HbsAg-positief, maar in die tijd werden blijkbaar geen testen voor PCR uitgevoerd, althans alle tests in de kinderkaart waren alleen voor antilichamen. Toen het onbekend was voor mij (((.

Intra-uteriene infectie van het kind of de "verticale" manier van overdracht van het hepatitis C-virus (HCV) van een zwangere vrouw op haar toekomstige kind is een zeer urgente kwestie voor de volksgezondheid. Gemiddeld is de prevalentie van antilichamen tegen HCV bij zwangere vrouwen 1%.

Meisjes, heeft in de ЖК overgeleverd aan de analyse van een hepatitis Met, het positieve resultaat is gekomen! Praktisch, honderd procent zeker dat dit een vals positief resultaat is. Nu moet je het bloed ergens anders opnieuw nemen. Waar kan dit worden gedaan? Ik wil een goede plek.

Goede middag, iedereen! Girls, hier is een vopros.Na volgende receptie in de gynaecoloog me stomverbaasd nieuws dat positief voor hepatitis C kwam, ik shoke.Vrach gaf me een verwijzing naar een arts vriend belde infektsionistu.Mama, adviseerde ze me om te zetten in een laboratorium analyse niet op.

Forum zwangerschap. Het tijdschrift is 9 maanden oud.

Zwangerschap en bevalling. Bespreking van problemen

  • Raad van bestuur<9 maanden
  • Verander lettergrootte
  • Voor afdrukken
  • FAQ
  • Registratieformulier
  • Log in

Hepatitis C, zwangerschap en bevalling

Hepatitis C, zwangerschap en bevalling

Baby 1906 »18 juli 2008, 18:58

MayaChok »23 juli 2008, 08:20 uur

oxytocine 23 juli 2008, 15:55

Baby 1906 »23 juli 2008, 20:30 uur

oajuk »28 juli 2008, 13:03 uur

Zhenka82 »28 juli 2008, 13:17

oajuk »30 juli 2008, 12:23

Samsonchik 24 oktober 2008, 17:46 uur

oxytocine »24 oktober 2008, 21:34 uur

Unett @ »26 februari 2011, 16.16 uur

oxytocine "02 mrt 2011, 14:31

Re: Hepatitis C, zwangerschap en bevalling

Marusya2005 »09 april 2012, 10:57

Re: Hepatitis C, zwangerschap en bevalling

Marusya2005 »09 jul 2012, 11:02

Re: Hepatitis C, zwangerschap en bevalling

oxytocine »09 jul 2012, 14:43

Re: Hepatitis C, zwangerschap en bevalling

Puzanchik »25 juli 2012, 21:32 uur

Re: Hepatitis C, zwangerschap en bevalling

oxytocine »25 juli 2012, 21:37 uur

Re: Hepatitis C, zwangerschap en bevalling

Puzanchik »25 juli 2012, 21:51 uur

Re: Hepatitis C, zwangerschap en bevalling

oxytocine »25 jul 2012, 21:56

Re: Hepatitis C, zwangerschap en bevalling

Puzanchik »25 jul 2012, 22:13

Re: Hepatitis C, zwangerschap en bevalling

Marusya2005 »26 juli 2012, 08:16 uur

Hepatitis C en Zwangerschap Forum

Hepatitis C tijdens de zwangerschap

Hepatitis C-virus wordt het vaakst gevonden bij jonge vrouwen bij screening voor de voorbereiding op zwangerschap of tijdens zwangerschap.

Het uitvoeren van een dergelijk onderzoek voor hepatitis C is erg belangrijk vanwege de hoge effectiviteit van moderne antivirale behandeling (behandeling van hepatitis C kan worden voorgeschreven na een zwangerschap) en ook vanwege de wenselijkheid van screening en monitoring (indien nodig behandeling) van kinderen geboren uit HCV- besmette moeders.

Effect van zwangerschap op het beloop van chronische hepatitis C

Zwangerschap bij patiënten met chronische hepatitis C heeft geen nadelig effect op het beloop en de prognose van een leverziekte. Het ALT-niveau wordt meestal verlaagd en komt weer normaal in het tweede en derde trimester van de zwangerschap. Tegelijkertijd stijgt het niveau van virale belasting in de regel in het derde trimester. Deze indicatoren keren na 3-6 maanden na bevalling terug naar de uitgangswaarde, wat gepaard gaat met veranderingen in het immuunsysteem bij zwangere vrouwen.

Een zwangerschapgerelateerde toename van oestrogeenspiegels kan bij patiënten met hepatitis C (bijv. Jeuk) tekenen van cholestasis veroorzaken. Deze tekens verdwijnen in de eerste dagen na de geboorte.

Aangezien de vorming van cirrose gemiddeld 20 jaar na infectie optreedt, is de ontwikkeling van cirrose bij zwangere vrouwen uiterst zeldzaam. Cirrose kan echter voor de eerste keer tijdens de zwangerschap worden vastgesteld. Als er geen tekenen van leverinsufficiëntie en ernstige portale hypertensie zijn, vormt de zwangerschap geen risico voor de materie en heeft deze geen invloed op het beloop en de prognose van de ziekte.

Ernstige portale hypertensie (slokdarmaders 2 en meer) veroorzaakt echter een verhoogd risico op bloeding uit de slokdarm verwijde aderen, die 25% bereiken.

De ontwikkeling van bloedingen uit de slokdarmaderen komt het vaakst voor in het tweede derde trimester van de zwangerschap, en in de periode van geboorte is het uiterst zeldzaam. In dit opzicht kunnen zwangere vrouwen met portale hypertensie op natuurlijke wijze geboorten hebben en een keizersnede wordt uitgevoerd op verloskundige indicaties, wanneer een spoedopname vereist is.

Gezien de kenmerken van het beloop van virale hepatitis bij zwangere vrouwen en het negatieve effect van interferon en ribavirine op de foetus, wordt antivirale therapie tijdens de zwangerschap NIET AANBEVOLEN.

In sommige gevallen kan medicatie met ursodeoxycholzuurpreparaten nodig zijn om cholestase te verminderen. Behandeling van bloeding van de slokdarm en lever-cel insufficiëntie bij zwangere vrouwen blijft binnen het algemeen aanvaard.

Effect van chronische hepatitis C op het verloop en de uitkomst van de zwangerschap

De aanwezigheid van chronische virale hepatitis C bij de moeder heeft geen invloed op de voortplantingsfunctie en het verloop van de zwangerschap, maar verhoogt niet het risico op aangeboren afwijkingen van de foetus en de doodgeborenen.

De hoge activiteit van leverprocessen (cholestase), evenals cirrose van de lever, verhoogt de incidentie van foetale ondervoeding en foetale hypotrofie. Bloedingen van de vergrote slokdarmaders en leverfalen verhogen het risico op doodgeboorte.

Behandeling van chronische virale hepatitis met antivirale geneesmiddelen tijdens de zwangerschap kan een negatief effect hebben op de foetale ontwikkeling, in het bijzonder ribavirine. Het gebruik tijdens de zwangerschap is gecontraïndiceerd en de bevruchting wordt niet eerder dan 6 maanden na het afbreken van de behandeling aanbevolen.

Overdracht van het hepatitis C-virus van moeder op kind tijdens de zwangerschap

Het risico van overdracht van het virus van moeder op kind wordt als laag geschat en volgens verschillende gegevens niet hoger dan 5%. Maternale antilichamen kunnen de ontwikkeling van chronische virale hepatitis bij een kind voorkomen. Deze antilichamen worden aangetroffen in het bloed van een kind en verdwijnen na 2-3 jaar.

De methode van levering is niet essentieel voor het voorkomen van de infectie van het kind tijdens de bevalling. Daarom zijn er geen redenen om een ​​keizersnede aan te bevelen om het risico op infectie van het kind te verminderen.

Het is voordelig om de hepatitis tijdens de zwangerschap te observeren met de aanwezigheid van chronische virale hepatitis C, vooral in het 2e en 3e trimester. totaal

Hepatitis C op de site hepatitis.kom. Diagnose, behandeling, profylaxe

Intra-uteriene infectie

Intra-uteriene infectie van het kind of de "verticale" manier van overdracht van het hepatitis C-virus (HCV) van een zwangere vrouw op haar toekomstige kind is een zeer urgente kwestie voor de volksgezondheid. Gemiddeld bedraagt ​​de prevalentie van antilichamen tegen HCV bij zwangere vrouwen 1% en varieert deze van 0,5% tot 2,4% in verschillende geografische gebieden. Ongeveer 60% van de zwangere vrouwen met een positieve HCV-antilichaamtest vertoont tekenen van virusreplicatie (dwz ze hebben HCV-RNA).

Hepatitis C behandeling beoordelingen doctortai.ru

Er zijn twee belangrijke aspecten van deze ziekte bij zwangere vrouwen:

De resultaten van wetenschappelijk onderzoek op dit gebied zijn enigszins tegenstrijdig, maar de meeste van hen getuigen van het feit dat HCV geen negatieve invloed heeft op het verloop van de zwangerschap of de geboorte van een kind. Volgens een aantal observaties van de auteur, tijdens de zwangerschap, nemen de serum transaminase niveaus af bij vrouwen en neemt de hoeveelheid circulerend virus af. Dit is waarschijnlijk te wijten aan een verandering in immunologische reactiviteit bij zwangere vrouwen en een toename van de concentratie in het plasma van vrouwelijke geslachtshormonen (oestrogenen).

Zwangerschap heeft geen invloed op het beloop van hepatitis en heeft geen invloed op de toestand van de moeder en de foetus. In chronische vormen is het mogelijk om de frequentie van het syndroom van foetale ontwikkelingsvertraging en ondervoeding te verhogen.

Hoe kan iemand weten dat het hepatitis C-virus werd overgedragen van moeder op pasgeborene?

Tijdens zwangerschap en bevalling kunnen antilichamen tegen het hepatitis C-virus de baby bereiken via de placenta. In de regel circuleren ze de eerste 12-15 (soms? 18) maanden in zijn bloed en verdwijnen dan.

Om te handhaven dat de moeder inderdaad een pasgeborene infecteerde, zijn de volgende voorwaarden noodzakelijk:

1) Antistoffen tegen HCV moeten meer dan 18 maanden vanaf het moment van ontstaan ​​circuleren in het bloed van de baby;

2) in het bloed van een baby op de leeftijd van 3 tot 6 maanden, moet hepatitis C-virus-RNA worden bepaald, bovendien moet deze test minstens twee keer positief zijn voor herhaalde metingen;

3) de baby moet worden verhoogd met serumtransaminasen (enzymen die indirect een ontsteking van het hepatische weefsel weerspiegelen);

4) het genotype van het virus (de variëteit) moet hetzelfde zijn voor moeder en kind.

Gemiddeld is het risico om een ​​kind bij de moeder te krijgen 1,7% als de moeder alleen antilichamen tegen HCV heeft. In het geval dat de moeder in het bloedserum van HCV-RNA circuleert, is het infectierisico van het kind gemiddeld 5,6%. Deze indicator varieert afhankelijk van het geografische gebied. Een voorbeeld is een klinische studie in Italië. Het omvatte 2447 zwangere vrouwen, 60 van hen hadden antilichamen en RNA van het hepatitis C-virus Deze vrouwen besmetten hun kinderen in 13,3% van de gevallen, maar na 2 jaar follow-up had slechts 3,3% van de kinderen HCV-RNA van het hepatitis C-virus. Het werkelijke infectiepercentage was slechts 3,3%.

De informatie is afkomstig van de site http://www.gepatitu.net/14/1400.htm

Een besmette zwangere vrouw moet weten wat het effect van de ziekte is op zwangerschap en bevalling, en op de mogelijkheid van infectie. De studies rapporteerden de overdracht van het hepatitis-virus van moeder op kind, terwijl de frequentie van de overdracht (van 0 tot 41%) werd aangegeven. Over het algemeen wordt aangenomen dat 5% van de besmette moeders die niet met HIV zijn besmet, de infectie aan de pasgeborene overdragen.

Virale belasting (belasting) van de moeder is een belangrijke risicofactor bij verticale transmissie: het is bekend dat deze kans groter is als de concentratie hepatitis C-RNA in het bloedserum van de moeder meer is dan 106-107 kopieën per ml. Vergelijking van de mate van transmissie van het virus volgens de materialen van verschillende klinieken toonde aan dat slechts 2 van de 30 vrouwen die de infectie aan een kind hadden overgedragen een virale lading van minder dan 106 kopieën per ml hadden.

Als de patiënt gelijktijdig geïnfecteerd met HIV, neemt dan de kans op overdracht van het hepatitis C (3,7% bij patiënten met hepatitis C 15,5% bij vrouwen geïnfecteerd Bovendien immunodeficiency virus), waarschijnlijk als gevolg van de toegenomen hepatitis C RNA uit moeder. Daarom is het tijdens de zwangerschap noodzakelijk om de virale last van de moeder te meten, vermoedelijk in het eerste en derde trimester.

Dit zou een meer accurate beoordeling van het risico van mogelijke overdracht van infectie op een pasgeborene mogelijk maken. Indien mogelijk moeten prenatale diagnostische technieken worden vermeden vanwege het potentiële risico van intra-uteriene transmissie. Hun gedrag moet volledig worden gerechtvaardigd en een vrouw moet hiervan op de hoogte worden gesteld. Er is geen bewijs dat tijdens de zwangerschap acute of chronische hepatitis C-infectie het risico op obstetrische complicaties verhoogt, waaronder abortussen, doodgeboorten, vroeggeboorte of aangeboren afwijkingen. Het rapport over het gedocumenteerde geval van acute hepatitis C in het tweede trimester van de zwangerschap bevatte geen informatie over de overdracht van infectie van moeder op kind.

Algemene aanbevelingen tijdens de zwangerschap bevatten over verwaarloosbaar infectierisico via seksueel contact, en praktisch advies om huishoudens overdracht via bloed voorkomen (bijvoorbeeld het gebruik van persoonlijke tandenborstel en scheermes voorzichtig het verbinden wonden, enz. d.).

Wat de mogelijkheid betreft, bevelen de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding niet aan om iets te veranderen in stabiele monogame gezinnen, maar het biedt partners van een geïnfecteerde patiënt aan om minstens eenmaal te testen op anti-hepatitis C. Hoewel de beslissing om een ​​condoom te gebruiken volledig afhangt van het paar, moet worden benadrukt dat de overdracht van het hepatitis C-virus tijdens geslachtsgemeenschap in stabiele monogame echtparen onwaarschijnlijk is en zeldzaam.

Behandeling tijdens zwangerschap

De rol van antivirale therapie tijdens de zwangerschap vereist nader onderzoek. In theorie zou het verminderen van de virale lading van hepatitis C het risico op verticale transmissie verminderen. Tegelijkertijd werden interferon en ribavirine niet gebruikt om zwangere vrouwen te behandelen, hoewel a-interferon werd gebruikt om chronische myelogene leukemie bij zwangere vrouwen te behandelen. Zulke patiënten met hematologische maligniteiten tolereren a-interferon goed en kinderen worden normaal geboren. Misschien zal in de toekomst therapie worden uitgevoerd voor zwangere vrouwen die besmet zijn met hepatitis C, met een hoge titer van het virus.

Tactiek van arbeid bij vrouwen met virale hepatitis C

De optimale toedieningswijze bij geïnfecteerde vrouwen is niet definitief vastgesteld. Volgens Italiaanse wetenschappers is de mate van infectieoverdracht minder bij de geboorte met een keizersnede, vergeleken met de geboorte via een natuurlijk geboortekanaal (6 versus 32%). Volgens een andere studie was 5,6% van de baby's die na een keizersnee werden geboren, besmet met hepatitis C in vergelijking met 13,9% van degenen die via natuurlijke moedervlekken waren geboren.

Deze informatie zou moeten worden verstrekt aan zwangere vrouwen die besmet zijn met hepatitis C, ongeacht of zij een keizersnede kiezen of niet,? het is belangrijk dat dit gebeurt op vrijwillige basis. Hiermee wordt de overdracht van infecties aan het kind voorkomen. Bij het nemen van een beslissing is het belangrijk om de virale belasting van hepatitis C bij de moeder te kennen. Voor vrouwen met een virale last van meer dan 106-107 kopieën per ml, wordt een keizersnede aanbevolen als een optimale methode voor verloskundige zorg. Als een vrouw besluit te baren via natuurlijke moedervlekken, is het noodzakelijk om de mogelijkheid van infectie van het kind te minimaliseren. Vooral is het onmogelijk om elektroden te gebruiken voor het leiden van een hoofdhuid en om analyses van een bloed van een foetus uit te voeren.

borstvoeding

Dit probleem moet in detail met de moeder worden besproken. Volgens studies van Japanse en Duitse wetenschappers werd hepatitis C-RNA niet gedetecteerd in de moedermelk. Een andere studie onderzocht ook de moedermelk van 34 geïnfecteerde vrouwen, en het resultaat was vergelijkbaar. Er is echter informatie over de detectie van hepatitis C-RNA in moedermelk.

Mogelijke overdracht van hepatitis C-virus via de moedermelk wordt niet bevestigd door de resultaten van de onderzoeken, bovendien is de concentratie van hepatitis-C-RNA in moedermelk significant lager dan in serum. Daarom bestaat er geen wetenschappelijk bewijs dat borstvoeding een extra risico vormt voor het kind.

Er moet echter rekening mee worden gehouden dat virale infecties zoals HIV en humane lymfatische leukemie-1 (HTLV-1) kunnen worden overgedragen via de moedermelk. Een zwangere geïnfecteerde vrouw moet dit weten en beslissen over borstvoeding.

Borstvoeding is geen risicofactor voor een kind volgens de resultaten van de meeste studies. Echter, traumatiserend voor de tepels van de moeder en contact met haar bloed, neemt dit risico toe, vooral in die situaties waarin de moeder een exacerbatie van de ziekte heeft in de postpartumperiode. Het infectierisico van een kind met borstvoeding wordt nog bestudeerd.

In welke gevallen is het nodig om chronische hepatitis bij zwangere vrouwen te screenen?

2) drugsgebruik (vroeger of nu);

3) een seksuele partner (vroeger of nu) die intraveneuze vormen van drugs gebruikt of gebruikt;

4) transfusie van bloed of zijn substituten vóór 1992;

5) het gedrag van hemodialyse in het verleden of heden;

6) piercing of tatoeage in het verleden of het heden;

7) verhoogde serumtransaminasewaarden.

Hepatitis C bij pasgeborenen

De gezondheidstoestand van een kind geboren uit een geïnfecteerde moeder moet worden geobserveerd in de postnatale periode. Hiermee worden de geïnfecteerde kinderen geïdentificeerd, gevolgd en indien nodig behandeld.

In ideale omstandigheden moet dit worden gedaan door specialisten met ervaring in de diagnose en behandeling van infectieziekten bij jonge kinderen. Volgens de auteurs moet het testen op hepatitis C-anti-hepatitis C en RNA worden uitgevoerd op de leeftijd van 1, 3, 6 en 12 maanden. De afwezigheid van hepatitis C-RNA in alle monsters, evenals bewijs van de desintegratie van verworven maternale antilichamen, is een accuraat bewijs dat het kind niet is geïnfecteerd.

Echter, de interpretatie van de resultaten bij pasgeborenen moet worden uitgevoerd zeer zorgvuldig uitgevoerd: de aanwezigheid van hepatitis C RNA in de afwezigheid van privé-reactie op de antilichamen werd bevestigd in sommige kinderen, wat suggereert dat zuigelingen seronegatieve chronische hepatitis C-infectie kan ontwikkelen is ook van mening dat de perinatale infectie verworven hepatitis C geneest niet en als gevolg daarvan ontwikkelt chronische hepatitis bij de meeste kinderen.

Tot op heden is er geen bewijs dat het gebruik van immunoglobuline of antivirale middelen (interferon, ribavirine) na de introductie van met bloed geïnfecteerd hepatitis C-virus in de wond het risico op infectie vermindert. Hetzelfde kan gezegd worden over het effect van deze geneesmiddelen op de ontwikkeling van hepatitis C bij een pasgeborene. In tegenstelling tot mensen die besmet zijn met HIV, hebben kinderen die geboren zijn uit moeders met een positieve reactie op hepatitis C, niet noodzakelijk antivirale therapie nodig.

Als u besmet bent met het hepatitis C-virus en een zwangerschap plant, raadpleeg dan uw arts. Zwangerschap is niet gecontra-indiceerd voor u. Onderzoek van zwangere vrouwen, behalve in gevallen van verhoogd risico, wordt niet uitgevoerd.

Negatieve bloedtesten betekenen niet de afwezigheid van hepatitis C

Patiënten met pathologische indicatoren van de leverfunctie, zelfs zonder serologische veranderingen, kunnen lijden aan chronische hepatitis veroorzaakt door het hepatitis C-virus.

Spaanse arts Vicente Carreno onderzocht 100 patiënten met abnormaal hoge niveaus van "leverenzymen" - aspartaat aminotransferase (APT), alanine aminotransferase (ALT) en gammaglutamiltranspeptidazy (y-GT) en normale routine serologische en klinische tests voor virale hepatitis. Een diepgaand onderzoek met biopsie bij 70% van deze patiënten bracht RNA van het hepatitis C-virus aan het licht.

Aldus dienen voldoende persistente veranderingen in de biochemische parameters van de leverfunctie te dienen als een signaal voor verder zorgvuldig onderzoek om een ​​gemaskeerde infectie veroorzaakt door HCV te detecteren. (www.docguide.com/news/ Abnormale leverfunctietests kunnen mogelijk wijzen op occulte hepatitis C van de Infectious Diseases Society of America)

VIRUS HEPATITIS C EN SEX (seksuele overdracht)

Volgens een studie van het hepatitis C virus (HCV), wordt momenteel beschouwd dat de seksuele route van overdracht is mogelijk, maar is veel minder vaak voor dan in de seksuele overdracht van het hepatitis B-virus (HBV) en humaan immunodeficiëntie virus (HIV).

Als u vermoedt dat u HCV hebt gekregen van uw seksuele partner, moet u eerst goed nadenken of het op een andere manier kan gebeuren: gebruikt iemand uw tandenborstel, een schaar of een scheermes; Heb je tatoeages gedaan (waar en hoe); was het delen van naalden in het geval dat je drugs gebruikte. Het is noodzakelijk om te onthouden of u een operatie, bloedtransfusie, enz. Had

Wetenschappelijke studies naar de frequentie en, bijgevolg, de relevantie van het genitale kanaal van HCV-overdracht gaan ook gepaard met bepaalde problemen.

1) de noodzaak om een ​​andere manier van infectie van de seksuele partner uit te sluiten;

2) de noodzaak om te bewijzen dat de seksuele partners zijn besmet met dezelfde ondersoort van het virus.

Seksuele overdracht van het virus werd bestudeerd in verschillende groepen mensen die met HCV waren geïnfecteerd. Dit maakte het mogelijk om een ​​risicogroep te identificeren voor de seksuele overdracht van HCV en de groep met het minste risico op seksuele overdracht van HCV.

De risicogroep omvat mensen die hun seksuele partners, waaronder prostituees en homoseksuelen, vaak veranderen.

Ze lopen ook een verhoogd risico om besmet te raken met HIV en andere seksueel overdraagbare aandoeningen.

De groep met het minste risico op seksuele overdracht van HCV omvat degenen met regelmatige seksuele partners en stabiele seksuele relaties gedurende vele jaren. De frequentie waarmee HCV-markers worden gedetecteerd, verschilt sterk van de hierboven genoemde groepen.

Volgens onderzoek in de Verenigde Staten zijn antilichamen tegen HCV gemiddeld in prostituees gedefinieerd in 6%, bij homoseksuelen? in 4%; bij patiënten die huid-venerische dispensaria bezoeken en HIV-geïnfecteerd zijn? in 4%. In deze studies werd opgemerkt dat deze personen meer geneigd zijn om het hepatitis B-virus en HIV te identificeren dan het hepatitis C-virus.

De frequentie van antilichamen tegen HCV in heteroseksuele paren met constante seksuele relaties verschilt afhankelijk van de geografische zone en is de kleinste in Noord-Europa (0,0-0,5%), daarna in Noord-Amerika (2,0-4,8%), Zuid-Amerika? 11,8%, Afrika (5,6-20,7%) en de grootste? in Zuidoost-Azië (8,8-27%).

Hoe wordt het virus C geïnfecteerd tijdens de seksuele overdracht.

Toezending van het virus door seksueel contact vindt plaats als het geïnfecteerde geheim (elke stof die door het menselijk lichaam wordt vrijgegeven) of het geïnfecteerde bloed via het slijmvlies in het gezonde lichaam van de partner doordringt. Alleen een geïnfecteerd geheim is echter niet genoeg om een ​​infectie te veroorzaken. Er moeten zogenaamde predisponerende factoren zijn: een grote hoeveelheid van het virus in de uitscheiding van het lichaam, gebroken integriteit van het slijmvlies waarmee het in contact komt, de aanwezigheid van andere seksuele infecties (viraal of bacterieel).

Onderzoek naar de inhoud van HCV in mannelijk sperma, vaginale afscheidingen en speeksel geeft aan dat het virus zelden in hen wordt aangetroffen en zich in een lage titer bevindt, wat waarschijnlijk de basis is voor de lage incidentie van HCV-infectie door seksueel contact.

Welke factoren het risico op seksuele overdracht van HCV verhogen.

Risicofactoren voor personen met specifiek seksueel gedrag in verband met toegenomen trauma zijn:

? geslachtsziekten (herpes simplex-virus, trichomoniasis, gonorroe);

? seks met een risico op beschadiging van het slijmvlies (bijv. anaal).

Er kan dus worden opgemerkt dat hoewel er een risico is op seksuele overdracht van HCV, deze laag is.

1. Om het toch al erg lage risico op HCV-infectie bij reguliere seksuele partners te verminderen, kunnen barrièrebarrièremethoden (condooms) worden gebruikt. Het is raadzaam om periodiek (een keer per jaar) de markers van HCV te onderzoeken.

2. Voor mensen die besmet zijn met HCV en die meerdere seksuele partners hebben of verschillende geslachtsgemeenschappen op korte termijn, worden condooms aanbevolen.

3. Het is raadzaam om condooms te gebruiken als er andere seksueel overdraagbare infecties zijn, tijdens seks tijdens de menstruatie en bij seks met een verhoogd risico op mucosale trauma's (anale seks, etc.).

4. Het wordt afgeraden om persoonlijke bezittingen van een besmette seksuele partner te gebruiken, die sporen van bloed kan bevatten (een tandenborstel, een scheermes, accessoires voor manicure, enz.).

We vestigen nogmaals de aandacht op het feit dat de seksuele overdracht van het hepatitis C-virus niet de belangrijkste is voor deze infectie. Het virus komt het lichaam voornamelijk binnen met besmet bloed.

Hepatitis en zwangerschap

# 1 Ceren @ 23

advertentie

# 2 Lena_odessitka

  • 0 berichten
  • Leeftijd: 32 jaar oud
    • Land: Oekraïne
    • Stad van Odessa

    # 3 sashyrka

    Ik ging naar het licht

  • 0 berichten
  • Leeftijd: 34 jaar oud
    • Land: Rusland
    • Stavropol

    # 4 Natali_ufa

    # 5 Lesya

    # 6 Ceren @ 23

    # 7 Ceren @ 23

    # 8 Ceren @ 23

    # 9 Hotusianchik

    # 10 Natali_ufa

    # 11 Tanjashka

    Ik zag het licht in het raam

    # 12 Natali_ufa

    # 13 Polly

    Een verblijfsvergunning ontvangen

  • 0 berichten
  • Leeftijd: 37 jaar oud
    • Land: Rusland
    • Stad van St. Petersburg

    # 14 Tatiii

    Klopte op de deur

    # 15 knuffel

    Ik zag het licht in het raam

    # 16 Leomama

  • 0 berichten
  • Leeftijd: 37 jaar oud
    • Land: Oekraïne
    • Stad van Venetië

    # 17 FOB

    Ik ging naar het licht

    # 18 Leomama

  • 0 berichten
  • Leeftijd: 37 jaar oud
    • Land: Oekraïne
    • Stad van Venetië

    # 19 FOB

    Ik ging naar het licht

    # 20 STORM

  • 0 berichten
  • Leeftijd: 34 jaar oud
    • Land: Rusland
    • Stad van Ekaterinburg

    Hepatitis C en zwangerschap

    Voor de eerste keer werd een man ongeveer 300 jaar geleden besmet met het hepatitis C-virus. Tegenwoordig zijn ongeveer 200 miljoen mensen (3% van de totale bevolking van de wereld) besmet met dit virus. De meeste mensen vermoeden zelfs de aanwezigheid van de ziekte niet, omdat ze verborgen dragers zijn. Bij sommige mensen vermenigvuldigt het virus zich tientallen jaren in het lichaam, in dergelijke gevallen wordt er gezegd over het chronische verloop van de ziekte. Deze vorm van de ziekte is het gevaarlijkst, omdat dit vaak leidt tot cirrose of leverkanker. Doorgaans vindt infectie met virale hepatitis C in de meeste gevallen op jonge leeftijd (15-25 jaar) plaats.

    Van alle bekende vormen van virale hepatitis C - de meest ernstige.

    De wijze van overdracht is van persoon tot persoon door bloed. Vaak vindt infectie plaats in medische instellingen: tijdens chirurgische operaties, met bloedtransfusie. In sommige gevallen is het mogelijk om geïnfecteerd te raken door huishoudelijke middelen, bijvoorbeeld via spuiten bij drugsverslaafden. Sluit seksuele overdracht niet uit, evenals van een besmette zwangere vrouw op de foetus.

    Symptomen van hepatitis C

    Velen die langdurig met de ziekte zijn geïnfecteerd, voelen zich niet. Tegelijkertijd ondergaat het lichaam onomkeerbare processen die leiden tot cirrose of leverkanker. Voor dergelijke verraderlijkheid wordt hepatitis C ook een "zachte moordenaar" genoemd.

    20% van de mensen merkt nog steeds een verslechtering van hun gezondheid. Ze voelen zwakte, verminderde efficiëntie, slaperigheid, misselijkheid, verminderde eetlust. Velen van hen worden dun. Ook kan er ongemak zijn in het rechter hypochondrium. Soms manifesteert de ziekte zich alleen door articulaire pijnen of verschillende huidverschijnselen.

    De detectie van het hepatitis C-virus door bloedanalyse levert geen problemen op.

    Behandeling van hepatitis C

    Tegenwoordig is er geen vaccin tegen hepatitis C, maar het is heel goed mogelijk om het te genezen. Let op: hoe eerder een virus wordt gedetecteerd, hoe waarschijnlijker het is dat het zal slagen.

    Als een zwangere vrouw is geïnfecteerd met het hepatitis C-virus, moet deze worden onderzocht op tekenen van chronische leverziekte. Na de geboorte van het kind wordt een meer gedetailleerd hepatologisch onderzoek uitgevoerd.

    Behandeling van hepatitis C is complex en de belangrijkste geneesmiddelen die bij de behandeling worden gebruikt, zijn antiviraal.

    Hepatitis-forum

    Kennisdeling, communicatie en ondersteuning voor mensen met hepatitis

    Hepatitis C en zwangerschapplanning

    Hepatitis C en zwangerschapplanning

    Uw bericht De vogel leert vliegen »13 januari 2018 18:08

    Re: Hepatitis C en zwangerschap planning

    Uw bericht Yugo69 »13 januari 2018 18:41

    Re: Hepatitis C en zwangerschap planning

    Uw bericht De vogel leert vliegen »13 januari 2018 18:47

    Re: Hepatitis C en zwangerschap planning

    Uw bericht kargyraa »17 januari 2018 01:15

    Re: Hepatitis C en zwangerschap planning

    Uw bericht KAWAII »17 januari 2018 01:19

    Re: Hepatitis C en zwangerschap planning

    Uw bericht kargyraa »17 januari 2018 01:48

    Hepatitis C met zwangerschap

    Hepatitis C of dokter, ik ga dood. Geneeskunde en gezondheid

    Meisjes, toen ik een paar jaar geleden was zwanger, ik heb gevonden antistoffen tegen hepatitis C gediagnosticeerd gepatitS. En toen controleerden ze het nogmaals, zeiden dat het dat niet was, het zijn alleen maar antilichamen. Dat ik niet ziek ben en nooit ziek zal worden. Over het algemeen ben ik blij blijven leven en genieten (en soms ook alcohol, inclusief). Ik overhandigde na het bloed deed na een aantal operaties (één, meer bepaald), in goede gosklinike en nooit iets dat ik niet heb gevonden.

    Hepatitis C. Zwangerschap planning

    Beste Maria! Sorry dat ik u stoor, je zei tegen me aan een conferentie over 7ya.ru dat mijn man is het beter om niet te behandelen ureoplazmu (omdat hij hepatitis C). Het is een feit dat mijn man de tests voor het verborgene nog niet heeft doorstaan. Misschien hoeft hij ze niet te overhandigen, vooral omdat hij toch niet behandeld kan worden. In het algemeen, zoals meestal in dergelijke gevallen wordt gedaan. Ik behandel nu ureoplasma en gardnerella. Propyl loop van doxycycline (10 dagen), nu ben ik het maken van procedures "Genethon" (trihopol medicatie, clotrimazol.

    Hoe ik leed aan hepatitis C-dag. JV: bijeenkomsten

    Ik ben bang voor districtsklinieken. En hier ontwikkelde zich de situatie zodat er geen uitweg was en het noodzakelijk was om naar de wijk te gaan. Gisteren heb ik mijn testen daar gedaan, dus voor hepatitis C is het vermeldenswaard dat antilichamen worden gevonden. Zei een maand te wachten, en vervolgens opnieuw af te leggen, en nu de richting is niet gegeven en in Invitro niet gaan, net als, geen geld uit te geven (dat is ook dat soort onzin. Hoe mensen moeten, met als gevolg een maand te wachten, maar na al, een cardioloog in onze kliniek is niet). Aha, liep onmiddellijk van hen naar het laboratorium.

    Consultatie Chronische virale hepatitis B, C en D

    Virale hepatitis B, C en D is een serieus probleem. Er zijn gevallen van ernstige complicaties, zoals cirrose en leverkanker. Echter, vroege opsporing en tijdige behandeling toestaat, zo niet genezen, in ieder geval te vertalen in de inactieve vorm van de ziekte en te voorkomen complicaties. Als een patiënt met virale hepatitis voortdurend kijken naar hun gezondheid, in overeenstemming met de aanbevelingen van de deskundigen, de ziekte kan heel goed hebben een gunstige prognose. • Wat is antivirale therapie en wanneer is het nodig?

    hepatitis C. Zwangerschap en bevalling

    Bij deze zwangerschapstests bleek hepatitis C. Ik ben geen drugsverslaafde (93% van de overdracht van het virus - via een injectiespuit), ik leid geen asociale manier van leven, ik ben getrouwd en heb alleen seks met mijn man. Was in complete shock - waar? Artsen zeggen: manicure-pedicure-tandarts, er is contact met bloed. Heeft aanvullende analyses overhandigd - het werd bevestigd, een genotype en tp gedefinieerd. Daarom heb ik een aantal vragen: 1. Hoe vreselijk is dit? Ik ben nog steeds in shock, om eerlijk te zijn. Zullen ze me met een vinger als een melaatse porren? 2.

    Vraag om advies. Hepatitis in de paus, een gevaar voor het kind?

    De vraag van de deelnemer van de groep: "Als de moeder hepatitis heeft, is het duidelijk dat het kind in de baarmoeder kan komen. Maar wat als u hepatitis vader, moeder gezond is, wat is de kans op infectie van het kind? "Vragen aan de groep aanvaard de post [email protected] We zijn altijd blij om te helpen! Doe actief mee, we bespreken, iemand kan jouw ervaring gebruiken! Een doktersadvies nodig? [link-1] Vragen en opmerkingen bestaan ​​voor cognitieve en verklarende doeleinden, en zouden dat niet moeten doen.

    Hepatitis: hoe de ziekte op tijd te detecteren

    Vaak chronische hepatitis ontdekt bij toeval door de aanwezigheid van verhoogde lever wanneer bekeken van een kind in de kliniek of tijdens de onderhoudsbeurt contact kinderen in de uitbraak van hepatitis A. Bij onderzoek en verdere evaluatie van kinderen met een vergroting van de lever onthuld verhoogde niveaus van transaminase (ALT, AST), de aanwezigheid van virale hepatitis markers, veranderingen op echografie. Kenmerkend in dergelijke gevallen een gevolg van chronische hepatitis worden gewist en anicteric vormen van de ziekte, wanneer ernstig.

    Vraag om advies. Zwangerschap en hepatitis C

    Vraag van het lid van de groep: "Hallo! Bij mij zijn er 16 weken achter gekomen Hepatitis met (een hepatisch complex in norm of snelheid). Of het gevaarlijk is, voor het kind en voor mij. Is het mogelijk om alleen te bevallen, of is het alleen een keizersnede? Wat is de kans op infectie van het kind? Ik ben in shock. Dank u "Vragen in de groep worden naar de post gebracht [email protected] We zullen altijd blij zijn om te helpen! Doe actief mee, we bespreken, iemand kan jouw ervaring gebruiken! Een doktersadvies nodig? [link-1] Er zijn vragen en opmerkingen.

    Zwangerschap na behandeling van Hepatitis C. Geneeskunde en gezondheid

    Zdrastvte voor iedereen! Mijn man wordt behandeld voor Hepatitis C. Hij neemt Interferon en Ribavirin. Artsen verbood de zwangerschap tijdens de behandeling en ten minste zes maanden erna. Wie is hierna een kind begonnen? Waren er problemen? Beïnvloed de behandeling op de een of andere manier kinderen? Ik wil echt de tweede, maar ik ben bang. Bij voorbaat dank.

    Hepatitis C. Zwangerschap en bevalling

    Girls! Ik heb nu deze vraag en tot ik er geen definitief antwoord op kan vinden. Wordt er hepitus overgedragen op de baby en hoe kan dit worden vermeden? Mijn arts zegt dat hij kan worden overgedragen, maar op de een of andere manier onzeker is, omdat dit probleem nog niet volledig is onderzocht, kan iemand weten wat?

    hepatitis C. Zwangerschap en bevalling

    Meisjes, die op het onderwerp weten, vertellen me alsjeblieft hoe te zijn. B. 32 weken. Heeft resultaten ontvangen van de tweede analyses op een hepatitis Met - en bams - antilichamen zijn ontdekt. En om de een of andere reden werden twee vellen van één datum met resultaten in de kaart geïnvesteerd - de ene is negatief, de andere positief. Mijn volledige naam en kaartnummer. De eerste analyse werd genomen na 13 weken, de resultaten waren normaal - d.w.z. negatief. Nu de vraag. Analyse, ik heb het nu opnieuw getest. Ik wacht. Maar wat als er echt zijn.

    Waar is hepatitis gebleven? Zwangerschap en bevalling

    Dat is interessant - de nieuwste tests voor hepatitis C, die ik had, kwamen NEGATIEF! In verschillende laboratoria - in InVitro en in het instituut van Gamaleia. Dat wil zeggen, de fout is praktisch uitgesloten. Het dat, zwangerschap hepatitis heeft genezen?

    Help alstublieft. Zwangerschap planning

    Meisjes, hallo! Ik heb nog nooit heb geschreven, maar lees postoyanno.U je hier zo warm en uyutno.Seychas echt je sovet.Pomogite gelieve Situatie na: zuster van een vriend beremenna.Srok kleine 5-6 nedel.Sdala testen gevonden hepatitis S.Ona in shock, wist niet wat delat.Vrachi zei: "u besluit dat u wilt verlaten, zwangerschap.." Wat wil je haar te adviseren? Wat is de kans op een gezonde baby? In het algemeen, wat is de kans op een succesvolle afronding van de zwangerschap? Wat leugen.

    Zwangerschap en hepatitis C. Zwangerschap en bevalling

    Ik hoop het beste, maar ik ben me aan het voorbereiden op het ergste. In de LC werd ik gediagnosticeerd met hepatitis C. Duidelijk, paniek. Heeft samen met de man de herhaalde analyse in инвитро overhandigd, het resultaat negatief. Voor het geval ik het in een gewone kliniek nam - opnieuw positief. Ik ging naar de hepatoloog, nam opnieuw de analyse. Terwijl ik op resultaten wacht, verzamel ik analyses voor hepatoloog. Maar de vraag is anders. Wordt hepatitis C overgedragen van moeder op kind? Had je zulke situaties?

    Vraag MaryMM over hepatitis. Zwangerschap planning

    Hallo Lieve Maria Mikhailovna! Onze familie is in shock: (((Voordat een zwangerschap plannen met haar man overhandigd analyses van alle infecties, venerich ziekte en hepatitis Alle resultaten waren goed om zwanger te raken kreeg slechts 5 maanden na de analyse in de levering van analyses in de LCD naar mij (.... bij 12 weken zwangerschap) hebben ontdekt antilichamen gipatita S. overhandigd opnieuw, maar totzhe resultaat. controleert man had de volgende resultaten zetten HBS Ag., anti-HCV totaal otritsat. Ie

    Wat zijn de kenmerken van het behandelen van zwangerschap met hepatitis?

    In het eerste trimester van de zwangerschap wordt altijd echografie voorgeschreven, waarmee de intra-uteriene toestand en de ontwikkeling van de baby kunnen worden beoordeeld. In het tweede trimester kunnen echografie en dopplerometrie de toestand van de foetus en de placenta beoordelen. In het derde trimester maken echografie, doppler en antenatale cardiotocografie het mogelijk om de toestand van de foetus en de bloedstroom in de placenta te beoordelen. Invasieve onderzoeksmethoden (cordocentesis.

    Wat te doen als gevonden in het eerste trimester van de zwangerschap.

    Allereerst moet u contact opnemen met een arts - specialist infectieziekten voor advies en aanvullend onderzoek. Alleen op basis van het onderzoek kan de arts voorspellingen doen en een behandeling voorschrijven. Infectie met hepatitis C in het eerste trimester is een verlenging van de zwangerschap niet uitgesloten. Het percentage anomalieën in deze periode is niet groot. Het toezicht op de zwangere vrouw moet echter strikt onder toezicht van de arts staan. Bovendien moet de arts de zwangere tijdens de zwangerschap noodzakelijkerwijs informeren over mogelijke complicaties.

    Hoe voeren artsen een zwangerschap uit met hepatitis B?

    Bij de meeste vrouwen eindigt de zwangerschap met de bevalling, maar virale hepatitis kan de zwangerschap en foetale status nadelig beïnvloeden. Het is erg belangrijk om te zorgen voor een goede observatie van een vrouw in het eerste trimester van de zwangerschap. Het is belangrijk om een ​​screeningstest uit te voeren voor hepatitis B-virusantigenen en de biochemische bloedtest te bestuderen. Gedurende de gehele zwangerschap is het noodzakelijk om functionele onderzoeken uit te voeren naar de placenta en de foetus. De eerste screening vindt plaats op 15.

    Natuurlijke geboorte of keizersnede met hepatitis C?

    Op dit moment is de optimale manier om arbeid te verrichten bij geïnfecteerde vrouwen niet volledig bepaald. Om een ​​beslissing te nemen, moet een arts de resultaten van een complexe virologische studie kennen. Natuurlijke bevalling zijn voorzien van een scala aan activiteiten die gericht zijn op adequate analgesie preventie van foetale hypoxie en vroeg breken van de vliezen te verminderen het geboortekanaal letsel bij de moeder en baby huid covers. Alleen als alle preventieve maatregelen worden gevolgd.

    Symptomen van hepatitis C tijdens de zwangerschap?

    Hepatitis C wordt vaak gemanifesteerd door hyperfermentemie in afwezigheid van klinische symptomen van de ziekte. In CHC kunnen zwangere vrouwen klagen over snelle vermoeidheid, vermoeidheid, malaise, verminderde eetlust, gewichtsverlies, slaperigheid, krachtverlies. Het belangrijkste teken van HCV tijdens het onderzoek is een toename van de lever en de milt, soms in combinatie met subfebrile. Deze fase van de ziekte vindt plaats zonder geelzucht, er is een toename van ALT in de remissiefase, de indicator neemt af, maar keert niet volledig terug naar normaal.

    Onderzoek naar hepatitis C tijdens de zwangerschap?

    Vanwege het feit dat tijdens de zwangerschap klinische manifestaties van hepatitis C mogelijk afwezig zijn, neemt de rol van virologische en immunologische monitoring (ELISA en PCR) toe om infectie te detecteren. Het virale genoom van de PHK HCV wordt gediagnosticeerd door de polymerasekettingreactiewerkwijze in het serum van de patiënt voorafgaand aan het begin van seroconversie. Als alternatief kan het testen op hepatitis C-antistoffen bij zwangere vrouwen met een hoog risico op infectie worden voorgesteld. Bovendien moet de arts benoemen.

    Antilichamen en BCG. Vertel het mij, ervaren en h. adoptie

    Antilichamen en BCG. Vertel mij, ervaren en deskundig :) De situatie is dit: We hebben de kinderen (de eerste "uitziende" baby) bekeken - 2,5 maanden, er zijn kleine problemen met de gezondheid, maar dat doet er niet toe. Het grootste probleem is dat hij is gevaccineerd met BCG en dat vervolgens hepatitis C-antilichamen werden gevonden. Dan gezichten? Het kind is geweldig, we willen niet meer kijken, maar na de informatie over BCG en antilichamen onze vriend-arts, die het kind aanspreekt, gespannen. Misschien had iemand deze situatie? Bij voorbaat dank !!

    Hoe manifesteert hepatitis C zich tijdens de zwangerschap?

    Klinische manifestaties van virale hepatitis C tijdens de zwangerschap zijn afhankelijk van de ernst en de activiteit van het infectieuze proces. Bij de meeste vrouwen zijn de symptomen van virale hepatitis C mild of niet-bestaand. Daarom zijn zwangere vrouwen al vaak gediagnosticeerd met de chronische vorm van het virus. De incubatietijd van virale hepatitis C duurt van 2 weken tot 3 maanden. De eerste twee weken kunnen worden gekenmerkt door zwakte, verminderde eetlust, misselijkheid. Over het algemeen hebben gelei-vrije stroomvarianten de overhand.

    hepatitis met? is er of niet. Zwangerschap en bevalling

    Meisjes, deel je ervaring. in het begin b.sdavala al deze hepatitis, vich - alles was negatief vorige week heeft herhaaldelijk overgedragen voor een uitwisseling, zoals ik begrijp - een hepatitis is positief. de dokter zei dat de incubatietijd een jaar is, dus mijn voor-analyse aan het begin van de b.. mag niet negatief zijn, ook al was het virus al aanwezig. betekent infectie afgelopen zomer? maar hoe is dit mogelijk? er waren geen bloedtransfusies, ik was geen homo, etc. Kan echt van manicure zijn? morgen zal ik het opnieuw doen en naar 2 verschillende plaatsen gaan.

    Hepatitis B en zwangerschap. Zwangerschapsplanning

    We beginnen het derde kind te plannen. 5 jaar geleden vernam dat haar man hepatitis B heeft, we hebben op de een of andere manier per ongeluk tests afgelegd en ons werd verteld dat hij een soort van hepatitis B had, die niet ziek is, maar slechts een drager. Natuurlijk was het stom om 5 jaar niets te doen, maar we hebben zoveel werk, de hele tijd als gek over en weer, in het algemeen, dus deden ze niets. De eerste kinderen zijn niet van hem. Ik heb geen hepatitis. We beginnen net aan het derde kind, ik begrijp zeker dat het nodig is om met de dokter te communiceren en niet met het forum. Maar ik ben hier en.

    Ik kan het niet helpen, maar vertel - de analyse voor hepatitis C. Zwangerschap en bevalling

    Meisjes hallo! Vandaag ging ik naar de dokter (ik werd geobserveerd volgens het contract) - alle bloed- en urinetesten kwamen zojuist. Ik kom - de dokter kijkt naar de kaart - alles vertelt me ​​dat alles in orde is - biochemie, hormonen, een coagulogram is vrij zelf, etc. Ik glimlach al omdat ik al over alles heb gesproken en al het nieuws is goed. En dan zegt ze uiteindelijk - slechts één analyse kwam slecht uit. Zoals iedereen al leek te horen - het was onverwacht voor mij - en er staat positief tegenover.

    PP CNS, drager van HCV,. adoptie

    Vandaag stuurde me informatie over Ik vond het meisje, haar 2 maanden, dat is geschreven over de diagnoses, "met diagnoses. PP CNS, de HCV vervoerder, het gewicht van 3550, een stijging van 48, 3 gezondheid groep", zoals ik het begrijp is slecht, het is hepatitis C napisano.Mozhet die worden geconfronteerd met een dergelijke diagnoses.

    Drager van het hepatitis C-virus. adoptie

    wat gebeurt er met mijn kind? Zwangerschap planning

    Ik ben nu 8 maanden zwanger. Twee dagen geleden vertelde een vriendin me dat ze ziek was van hepatitis B. En we gebruikten het de vorige dag met één nagelvijl. Nu ben ik bang dat ik het van haar kan krijgen, ik ben bang dat mijn man zal zeggen over zijn vermoedens. Als ik geïnfecteerd raakt, raakt het kind ook besmet. Kan ik het er zelfs uithalen met het hepatitis B-virus?

    Zwangerschap: hepatitis B, C en 9 andere ziekten.

    Virale hepatitis C: symptomen. Hoe wordt de ziekte overgedragen: 5 manieren.

    Virale hepatitis C - zoals overgedragen en hoe te voorkomen

    Dragend HBsAg (virale hepatitis B). Planning.

    Wil je reageren, alsjeblieft, is er iemand met deze diagnose? Na de eerste normale zwangerschap waren er 2 miskramen, controleerden een heleboel dingen, terwijl de haak alleen in de laagbloedige protrombose-index (76%) zat. Ik begon op internet te zoeken, ik las dat het nauw verwant is met de functie van de lever, inclusief. met virale hepatitis. Ik zal blij zijn met alle informatie over deze kwestie, ervaring, evenals artsen die kunnen helpen om zwangerschap te maken met een dergelijke diagnose (Moskou) Dank u.

    Bloedonderzoek voor infectie tijdens de zwangerschap.

    . Infectie van de foetus vindt plaats door middel van maternaal bloed; bij het passeren van het geboortekanaal; van de geïnfecteerde baarmoederhals omhoog naar de baarmoederholte met een lange watervrije periode. Het risico van intra-uteriene infectie van de foetus met de ziekte van de moeder tijdens de zwangerschap is 30-50%, met een exacerbatie van latente infectie - 1-2%. Herpes Besmetting van de foetus vindt plaats tijdens de bevalling (ongeveer 70% van de gevallen); door het bloed van de moeder of door de baarmoederhals tijdens het opstijgen in de baarmoederholte met een lange watervrije periode. Als tijdens de zwangerschap actieve genitale herpes wordt gevonden, kan een keizersnede worden besloten om een ​​infectie te voorkomen.

    Wat weet jij over hepatitis? Over de ziekte

    . Het risico op infectie van een vrouw van een man is 2-4 maal groter dan het tegenovergestelde en kan toenemen als een van de partners gelijktijdig risicofactoren heeft: drugsgebruik; hepatitis B-virus of HIV; menstruatie; bloeden; zweren in het genitale gebied. De aanwezigheid van deze infectie is geen indicatie voor het beëindigen van de zwangerschap en in sommige landen wordt het onderzoek naar hepatitis C bij zwangere vrouwen helemaal niet uitgevoerd. Dit komt voornamelijk door het feit dat het tijdens de zwangerschap nog steeds niemand geneest. Overdracht van hepatitis C van een geïnfecteerde moeder naar een kind tijdens de zwangerschap is ongeveer 5%, ongeacht of het een natuurlijke bevalling of een keizersnede was. Als er geen schade is in het tepelgebied, is borstvoeding toegestaan. De stroom van wespen.

    Ziekten die gevaarlijk zijn voor de toekomst van een kind. Ziekten in de tijd.

    Hoe kan een zwangere vrouw zichzelf beschermen tegen een infectie en wat moet ze doen als de infectie al is opgetreden?

    Chlamydia: een gevaarlijke erfenis. De gezondheid van het kind tot een jaar

    Chlamydia bij pasgeborenen - oorzaken en behandeling

    '' Verzekering '' van infecties. Vaccinatie in voorbereiding.

    . gedurende 6 maanden, wat de bescherming van gemiddeld 85-90% van de gevaccineerde dieren garandeert. Op dit moment wordt vaccinatie van aanstaande moeders als veilig beschouwd en is het geen aanwijzing voor abortus, als een van de stadia van vaccinatie op zijn vroegst plaatsvond. Vaccinatie tegen hepatitis B-virus vindt voornamelijk plaats onder gezondheidswerkers. Omdat het nooit mogelijk is om het risico van chirurgische ingrepen tijdens de zwangerschap uit te sluiten, is het raadzaam om deze vaccinatie op te nemen in de vaccinatielijst bij de voorbereiding op zwangerschap. Difterie Difterie is een luchtweginfectie die vaker de bovenste luchtwegen aantast. De veroorzaker van difterie is de bacterie - difterie-bacillus. De incubatieperiode is van 2 tot 10 dagen. Afhankelijk van de locatie van het proces, wordt de difter onderscheiden.

    Herpetische infectie. Ziekten tijdens de zwangerschap

    . Als er geen IgG in het bloed zit en er is IgM, dan is dit de primaire episode van genitale herpes. Tekenen van intra-uteriene infectie door echografie kunnen een suspensie in het vruchtwater zijn, een "dikke" placenta, kleine en polyhydramnio's, cysten van de hersenen van de foetus. Management van zwangerschap en behandeling van herpes Als de primaire episode van de ziekte samenvalt met het eerste trimester van de zwangerschap, is het raadzaam om de zwangerschap te onderbreken. Bij besmetting in het tweede of derde trimester wordt zwangerschap bespaard, behandeling behandeld, geboorten gepland via natuurlijke geboortekanalen. Voor de preventie van huiduitslag 2 weken voor de geboorte kan de arts voorschrijven in de antivirale middelen ACYCLOVIR, FAMCIKPOVIR of VALACYCLOVIR. U kunt kaarsen VIFERON, KIPPHERON gebruiken. Voor het geval zij de eerste zijn.

    Vaccinaties tijdens de zwangerschap. Wanneer kunnen ze worden vermeden?

    . enz. Het vaccin tegen hepatitis B bevat geen levend of volledig virus. Zowel theoretische studies als statistische gegevens wijzen erop dat het veilig is voor de foetus. Desalniettemin kan dit vaccin tijdens de zwangerschap alleen worden aanbevolen aan vrouwen met een hoog risico op hepatitis B-infectie (als het risico op infectie van iemand in de buurt komt). In geval van een dreiging van de ziekte wordt naast de noodvaccinatie de introductie van een specifiek immunoglobuline aanbevolen. Hepatitis A. Hepatitis A-virus wordt overgedragen via huishoudelijke artikelen, maar ook via verontreinigd water en producten. Het hepatitis A-vaccin is een geïnactiveerd (gedood) virus, het effect van vaccinatie op de foetus is uiterst onwaarschijnlijk. Behoeften.

    Prenatale virale infectie. Gezondheid en ontwikkeling van het kind.

    . De reactivatiefase komt overeen met het begin van nieuwe klinische manifestaties van hepatitis C gevolgd door de ontwikkeling van chronische hepatitis, levercirrose en hepatocellulair carcinoom. Hepatitis C-vaccins bestaan ​​vandaag niet. Alle zwangere vrouwen ondergaan driemaal een verplichte screening op hepatitis C voor de zwangerschap. Ondanks het feit dat de verticale transmissie van het virus naar de foetus mogelijk is, is hepatitis C geen contra-indicatie voor zwangerschap. Het risico van contractie van de foetus met hepatitis C is niet afhankelijk van het tijdstip van infectie van de moeder en is ongeveer 6%. Transmissie van het virus is mogelijk zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de bevalling. Er is geen consensus over de optimale wijze van levering voor zwangere vrouwen met hepatitis C. Sommige deskundigen zijn van mening dat een keizersnede het risico op infectie van de foetus dan verkleint.

    In afwachting van het wonder van de conceptie. Deel 1. Analyses en onderzoeken voor.

    . Wanneer een positief testresultaat wordt verkregen voor HIV, wordt de patiënt gestuurd om een ​​herhaalde grondige studie uit te voeren in het AIDS-preventie- en controlecentrum. Wanneer de diagnose wordt bevestigd, wordt de behandeling en het verdere management van de zwangerschap uitgevoerd in een gespecialiseerde instelling. Als er een positief resultaat wordt gevonden voor antilichamen tegen hepatitis B of C, moet de patiënt aanvullend onderzoek en behandeling van de hepatoloog ondergaan. Zwangerschap bij dergelijke vrouwen wordt gedeeld door een verloskundige-gynaecoloog en een hepatoloog of specialist in besmettelijke ziekten. Tijdige detectie van syfilis tijdens zwangerschapsplanning vermijdt verschillende complicaties van zwangerschap en foetale pathologie. Bloedgroep, Rh-factor. Bepaling van de bloedgroep, Rh-factor, evenals de aanwezigheid van Rh-antilichamen moet n.
    . Vertelt over de aanwezigheid of afwezigheid van anemie of diabetes van de patiënt. Hemostasiogram (coagulogram). Dit is de belangrijkste screeningtest voor het bepalen van de bloedstolling. Tijdens de zwangerschap is er een lichte toename van de stolling van het bloed (hypercoagulabiliteit). Maar als vóór de conceptie de toekomstige moeder hypercoagulatie onthult, kan deze tijdens de zwangerschap de vorming van bloedstolsels in de vaten van de placenta veroorzaken. In een dergelijke situatie ontvangt de foetus niet voldoende hoeveelheden voedingsstoffen en zuurstof, wat kan leiden tot een miskraam of vroeggeboorte. Klinische bloedtest. Een algemene bloedtest weerspiegelt de veranderingen in het lichaam als geheel. Deze analyse is veelzijdig. Dankzij hem kun je bloedziekten, bloedarmoede, enz. Detecteren.

    Kinderen van besmette moeders (deel 2)

    . Specifieke diagnose van de ziekte is het bepalen van de serumbloedmarkers van het virus. De meest voorkomende is het vinden van het oppervlakte-antigeen van het hepatitis B-virus - HBsAg, dat lang vóór de manifestatie van de ziekte kan worden bepaald. Nog niet zo lang geleden werd ook het antigeen van het hepatitis C-virus - HCV gedetecteerd. Hulpdiagnostiek is gebaseerd op het volgen van de activiteit van leverenzymenzymen (AST, ALT, etc.) in biochemische bloedanalyses. De prognose van de ontwikkeling van de ziekte hangt af van de ernst van de ziekte en de aanwezigheid van complicaties. Volgens een aantal studies ontwikkelde zich bij 30% van de kinderen geboren uit moeders - dragers van het hepatitis B-virus, cirrus.
    . Een van de belangrijkste factoren die een negatief effect hebben op het eindresultaat is de houding van de persoon ten opzichte van zijn gezondheid. Immers, niet alle lege betekenis is gevuld met de bekende uitdrukking dat de ziekte gemakkelijker te voorkomen is dan te behandelen. En dit is volledig van toepassing op de mogelijke preventie van ziekten van het pasgeboren kind. Als alle toekomstige moeders regelmatig tijdens de zwangerschap deelgenomen aan prenatale klinieken, dan zouden studies die positieve resultaten bij infectieziekten hebben gevonden, kunnen worden gestart met behandeling en preventie, waardoor het risico van overdracht van een infectie op een pasgeboren baby zou worden geminimaliseerd. Helaas gebeurt dit niet altijd, en vaak wordt het kraamhuis de eerste schakel in de diagnose van de ziektes van het kind. De verdere weg van het kind, verlaten zonder ouderlijke zorg, is via de kinderafdeling van het ziekenhuis in het kindertehuis. W.

    Bloedonderzoek. Wat en wanneer? Analyses en onderzoeken tijdens.

    . Als er veranderingen worden gedetecteerd, zal de arts opnieuw worden onderzocht na correctie van de gedetecteerde wijzigingen. Bloed voor algemene analyse wordt genomen uit de vinger of uit de ader, het is noodzakelijk om de analyse op een lege maag te geven. Studie voor HIV, hepatitis, syfilis Een andere verplichte bloedtest, die minstens 3 keer tijdens de volledige zwangerschap wordt uitgevoerd, is een studie voor HIV, hepatitis B en C, en een studie voor syfilis. Veneus bloed is nodig voor deze studie. Bloed moet ook op een lege maag worden ingenomen. Deze onderzoeken worden uitgevoerd in elk trimester van de zwangerschap. Veel toekomstige moeders hebben een vraag: waarom moeten zwangere vrouwen worden gescreend op dergelijke formidabele infecties en zelfs zo vaak? Het punt is dat als je een infectie krijgt in het lichaam, er bloed in het bloed verschijnt.

    De epidemie van hepatitis A. Zwangerschap en bevalling.

    Wel, ze zeggen dat hij in Moskou een epidemie van hepatitis A is begonnen! En wie weet wat hij gevaarlijk is tijdens de zwangerschap?


    Gerelateerde Artikelen Hepatitis